Friday, 20.04.2018, 16:38НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Вещерски магии и Лунни фази - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: IRBIS, Jasmin  
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ВЕЩЕРСТВО » Вещерски магии и Лунни фази
Вещерски магии и Лунни фази
JasminDate: Saturday, 26.12.2015, 11:25 | Message # 1
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Вещерството има раздел Лунна магия, в което се следи стриктно коя е фазата на Луната.

Луната е най-близка до нас като астрономически обект и е удачно нейната енергия да бъде използвана.

Луната има следните фази:

НоволуниеСъстояние, когато Луната не се вижда. Началото на Лунния цикъл се нарича Новолуние. С него започва отброяването на лунните "дни". Новолунието е моментът на съединяването на Слънцето и Луната. Подходящо е за всякакви очистителни и защитни магии. Нейната стихия е Вода.

Млада ЛунаНарича се още Растяща Луна. Първото появяване на Луната на небето под формата на сърп. Обикновено се появява не по-късно от три дни след новолунието. Младата Луна е подходяща за магии, свързани с разкриване на съдба, творчество, с акумулиране на енергия. Не е време, подходящо за диети. Нейната стихия е Земя.

Първа ЧетвъртСъстоянието, когато Луната е осветена на половина. Осветеността на Луната се увеличава. Луната се движи от Новолуние към Пълнолуние. Счита се за оптимално време за започване на нови проекти и за насъбиране на енергия. Стихията е Въздух.

Растяща ЛунаСъстои се от 7 до 14 дни след Новата Луна. Притежава енергия способстваща изобилието и растежа. Колкото повече се приближава към Пълнолунието, толкова повече е енергията и толкова по-мощно е заклинанието. Подходящо е за магии, свързани с лечителство, за любовни магии и за планиране на важни и отговорни дела. Стихията е Въздух.

ПълнолуниеОт края на 14 ден до 17 ден след Новолунието. Цялата Луна е осветена. Кулминационна точка. Това е най-мощното време, в което се правят най-силни и най-ефективни магии във вещерството. Подходящо е за сложни магии за защита и самозащита, за изцеление, магии за възстановяване на енергиен баланс, магии за възстановяване на справедливост. Подходящо време за пророчества и гадания. Стихията е Огън.

Намаляваща ЛунаЛуната започва да "намалява" и да поема по-малко енергия от Слънцето. Свързана е с намаляване на енергията за магически цели. Свойствен е спад на биоритмите и на имунитета. Поради тази причина периодът е подходящ единствено за самоусъвършенстване и развиване на духовност. Стихията е Огън, но е свързана с богинята Горгона, така че трябва да се внимава как се използва.

Последна ЧетвъртСъстояние, когато отново е осветена половината Луна. Но за разлика от Първата Четвърт, тук осветеността на Луната намалява. Излишна активност в този период може да доведе до изтощение на енергията. Ако се започне някаква магия, то се рискува да е несполучлива или незавършена. Времето продължава да е подходящо единствено за самоусъвършенстване и развиване на духовност, т.е. изключително за вътрешна работа над себе си. Стихията продължава да е Огън и да е свързана с богинята Горгона.

Черна ЛунаПонякога Черната Луна се нарича Лилит. В личностен план може да доведе до критикарство, до неуважително отношение към другите, самомнение и желание за себеутвърждаване за сметка на другите. С черната Луна или Лилит, е свързано всичко лошо и демонично. При Черната Луна астрономически Луната е най-отдалечена от Слънцето. В магически план времето е подходящо човек да анализира какво трябва да промени вътре в себе си и да изгони вредното от себе си. Стихията отново е Огън, в нейния най-разрушителен аспект.
 
KasandraDate: Saturday, 26.12.2015, 13:35 | Message # 2
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
Jasmin, много благодаря за ценната информация! Само да добавя, че при Черна луна, както самото име показва се правят най-силните черни магии. Това са магия за болест, за смърт, за раздяла...
 
ChronosDate: Monday, 17.10.2016, 09:55 | Message # 3
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Kasandra, а в коя фаза на Луната е най-силна бялата магия?  smile

Без бряг е времето!
 
MaxxTheWizardDate: Friday, 03.03.2017, 23:32 | Message # 4
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 89
Reputation: 0
Status: Offline
Jasmin, добро, полезно и навреме!

Hodie mihi, cras tibi.
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ВЕЩЕРСТВО » Вещерски магии и Лунни фази
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz