Friday, 20.04.2018, 16:45НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Ясновидството-рискове - Page 7 - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
 • Page 7 of 7
 • «
 • 1
 • 2
 • 5
 • 6
 • 7
Forum moderator: IRBIS, Kasandra  
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Ясновидството-рискове
LyLythDate: Monday, 06.03.2017, 08:39 | Message # 91
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Balanar ()
Радвам се, че има и друг който подкрепя донякъде моето вярване - доста рядко се случва.
че вие говорите едно и също, но от различна гледна точка. Има такъв похват в литературата, когато учат децата да преразказват и да развиват въображението си и не само... - преразказване от гледна точка на героя. Примерно да разкажеш случилото се между вълка и Червената шапчица от гледна точка на вълка. Та и тук така. 

Виждам къде всъщност не можете да се разберете и то не идва от таро, а от представата за ясновидството като същност. 

Ние сме източника на самото ясновидство, не картите, не руните, кафето или сънищата, топката или прочее. Не става дума и за някакво статично бъдеще, което трябва да узнаеш, влизайки в някакво особено място (астрал). (NB тази ти представа може би се дължи на начина ти на работа, спомена медитация и прочее все чисто умствени практики и състояния, които и аз предпочитам). Говорим за проследяване на събития.. от едно, към друго, към трето...В този ред отчасти е вярно, че бъдещето го има "написано", защото за виждащите, състоянието СЕГА - съвкупност от решения и действия, отношения и външни фактори - определя огромен брой следствия ПОСЛЕ, които той може да проследи. Информацията е толкова много, че се селектира и филтрира от ума и достига до съзнанието в някакъв по-сбит вид - карти, образи в чашата, сън.. фактически години понякога остават извън фокуса на съзнанието. Същото важи и за миналото. Ясновидстването за миналото е същото, що се отнася до друг човек, понеже ние имаме памет за собственото си минало. 
Всичкото това го правиш ти, ти си източникът на това, твоят ум, тоята личност. Разлика по отношение на това няма между пророчество, гадаене, предсказание, ясновидство и прочее разделения за объркване (уж са за яснота, ама..) на хората. Източникът винаги е един - ти си проводник на информацията. Разликата е може би в яснотата на виждането и обема на информацията, която може да се получи. Когато обаче не си в транс ( в особено друго състояние, при което ясно да разбираш, че си в процес на ясновидстване) идва и опасността, за която говори Lanfaer. Става трудно и сложно да отделиш твоето от това на другите. Миналото от сегашното или бъдещето. Всичко се слива и създава една нереалност ( по нашите представи) и изпадаш в объркване, в което не е трудно да си изгубиш ума. В твоя случай имаш защита :))) Собственото ти съзнание, без дори да го осъзнаваш, през отричането. 

Способността да виждаш напред в събитията или назад се проявява по различен начин. Ясмин го е казала. Като бях дете излизаха съвсем непредсказуемо тези способности. Тогава не разбирах какво е това и го игнорирах. Детското съзнание е необременено от информационни шаблони, с които мерим реалността и затова просто преминаваше. Случваше се да се разкриви толкова реалността, че да изгуби обичайните си форми, наблюдавах с учудване и нищо повече, прекъсваше ми играта, после се връщах към обичайно състояние. С времето обаче започнах да трупам описание (знание за света и как работи той) и да класифицирам нещата като "нормални" и "ненормални" и тогава тези способности намериха нов израз - сънищата. По-късно намерих и нови начини - руните, таро и други начини. Какъвто и инструмент да избереш, винаги неговото действие идва само и единствено от теб. Нещо като пирон, който трябва да забиеш, не е съвсем точен примера, но... Няма значение с чук, с камък, тесла или с метален ток на обувка. Винаги ти си този, който произвежда необходимия удар - сила и повторения, нужни, за да се забие този пирон докрай..

изписах света..дано си ме разбрал, че мисля да си почина. Изморих се от писане и многословие. 

https://www.youtube.com/watch?v=og7YovRj8dI&index=49
 
ChronosDate: Monday, 06.03.2017, 10:12 | Message # 92
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Balanar ()
Разбирам ви какво искате да кажете, но това е моя начин и към момента не желая друго.

Прекалено много пъти се казва едно и също. Аз също искам да сменим темата и нека всеки да си запази убежденията. Това с тарото работи. Няма какво повече да се разисква по теорията.

От тарото ползвам за гледане само от големи аркани марсилското таро и тарото на Йеронимус Бош. Марсилското таро има и малки аркани, но са доста грозно нарисувани и затова не ги ползвам. Приличат на тези от тарото на Уейт, но са по-безсмислени и еднотипни. Тарото на Йеронимус Бош е само от големи аркани. Малки аркани няма и това го прави интересно за мен. Сега работя по тарото на Йеронимус Бош и се интересувам от техники за работа само с големи аркани. Ти как ги редиш? Имаш ли някаква специална подредба и каква е? Искаш ли да обменяме опит за видове подредби на големи аркани?


Без бряг е времето!
 
BalanarDate: Monday, 06.03.2017, 11:46 | Message # 93
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
LyLyth, благодаря за изчерпателното обяснение, но отново започваме да се повтаряме и прекратявам участието си в дискусията.
Аз няма как да повярвам на някой, просто защото го е казал или има повече опит. Също един съвет от мен - не се опитвайте винаги да сте прави за всичко. Това означава, че вече сте приели знанието като даденост и няма какво да научите повече. 

Chronos, ползвам само един начин на гадаене и той за сега ми е достатъчен.
Ще ти го кажа, щом проявяваш интерес и ще се възползвам да те попитам, когато искам да науча и друг:
Обърната хексаграма:
Размесваш картите, докато си мислиш за въпроса и другите неща които си правиш. 
Както знаеш отговори с да или не трябва да се избягват.
Подредбата е такава:

1        2
     3

     7

     6

4        5 

Картите 1 и 2 са духовното влияние въхру проблема/ въпроса - втората е с по-силно влияние. Карта 3 е духовният съвет - как да се подходи.
4 - как е настроен човека към проблема на подсъзнателно ниво
5 - как е настроен на съзнателно ниво 
6 - практическия съвет как да се подходи 
7 - най-важната карта -какво ще се случи - аз винаги го тълкувам - какво ще се случи ако човека продължи да се отнася към проблема/въпроса по същия начин както в този момент. Това означава, че ако се вслуша в съветите на картите и/или промени нещо значително в подхода си бъдещето ще е друго.
 
theshadowDate: Monday, 06.03.2017, 13:05 | Message # 94
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
Balanar, опитвах се да ти кажа, че имам две версии за това как действат картите- едната версия е за обикновени хора и тя е лъжа... Другата версия е за които се занимават с това и смятат да научат нещо наистина...

Но... Виждам, че имаш желание сам да се учиш и това е похвално- за мен лично наученото е с по-голяма стойност, отколкото даденото нагово... Уважавам решението ти да се развиваш в каквато посока сам прецениш и аз няма да те занимавам повече с тази тема, освен ако сам не го пожелаеш и когато ти си решиш сам за което...
 
BalanarDate: Monday, 06.03.2017, 16:50 | Message # 95
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
theshadow, напълно съм съгласен с теб. Самият процес по откриване на "знание" е най-важното, което може да ни се случи. Разбира се без базовата информация би било много много трудно. Но съм забелязал, че най големите и важни открития и прозрения в магията и практиките са си мои.
Също неща, които съм чел преди години - когато главно четях, без да практикувам не са имали никаква стойност, но прочетени сега.... 
Така че, когато сме готови да научим нещо и сме "отворени" за това то така или иначе се случва.
Ти си човек, с който бих искал да обсъждам и уча неща, но не и за това сега.
 
theshadowDate: Monday, 06.03.2017, 19:07 | Message # 96
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Balanar ()
Но съм забелязал, че най големите и важни открития и прозрения в магията и практиките са си мои.

Така и трябва да бъде... Това според мен е сред удачните начини да се развива човек в магията...
 
JasminDate: Wednesday, 08.03.2017, 17:46 | Message # 97
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Тази тема вече се изчерпа. Какво стана с темата за ясновидския транс?  smile
 
LanfaerDate: Friday, 10.03.2017, 18:01 | Message # 98
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Jasmin ()
Какво стана с темата за ясновидския транс?
Ам, лично аз не се чувствам компетентна, за да я напиша :)! Когато не практикувам нещо, гледам да не пиша за него...нескопосано се получава smile само гола теория.
 
MaxxTheWizardDate: Wednesday, 22.03.2017, 22:36 | Message # 99
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 89
Reputation: 0
Status: Offline
Quote LyLyth ()
Случвало се е няколко пъти да изтеглям след размесване една и съща карта.
Това е вратата през която минаваме отвъд. Истинското лице на магията в действие. До 4 пъти съм го виждал да става при един и същ човек в един сеанс, два от които за един и същ въпрос. Чисто математически може да се сметне каква е вероятността и разбираш...че не е възможно ама е!..
Quote LyLyth ()
Има повече от 78 карти
Тук искам да те помоля за малко повече информация или препоръки как да мисля и усещам това, което написа за броя на картите?
Balanar, съгласен съм как ги разделяш в едно!


Hodie mihi, cras tibi.
 
MaxxTheWizardDate: Thursday, 23.03.2017, 00:31 | Message # 100
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 89
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, аз обърнатата хексаграма я ползвам само ако ще използвам "нещо от торбата с магиите", за да усетя посоките и развръзките. Доста е "силна". Предпочитам "подкова" и "цепене на въпроси".
Някой ползва ли "Артурово таро"?


Hodie mihi, cras tibi.
 
LyLythDate: Friday, 24.03.2017, 22:06 | Message # 101
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline

Quote
Тук искам да те помоля за малко повече информация или препоръки как да мисля и усещам 

подчертаното е alert 
Иначе събрах си колода по мой вкус и усещане. Имам например 2 карти за влюбените, които имат две съвсем различни значения. Това важи и за Мага, за Справедливостта, Съдбата и др. 
Това са моите "думи" за изразяване на онова, което трябва да бъде изразено.
 
MaxxTheWizardDate: Saturday, 08.04.2017, 01:47 | Message # 102
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 89
Reputation: 0
Status: Offline
Само да отбележа - май доста лъжи има покрай историята как и къде се е появилко Тарото за първи път. Подозирам, че кофти френски ренегати са изтропали кабалистични тайни, а имемно как да се направи разбираем компас със 21+1 посоки и после фина настройка с 4 кули по 14 нива.. Май Говорим за поне 3-4 000 години история. Ама във Франция нещо добро да вирее случайно!

Hodie mihi, cras tibi.
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
 • Page 7 of 7
 • «
 • 1
 • 2
 • 5
 • 6
 • 7
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz