Friday, 20.04.2018, 16:37НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Ясновидството-рискове - Page 6 - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Forum moderator: IRBIS, Kasandra  
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Ясновидството-рискове
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 11:51 | Message # 76
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote theshadow ()
Все нещо си научила...
Всъщност много! smile Аз съм доста ученолюбива, макар и доста мързелива.
 
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 12:09 | Message # 77
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Цеци_Вихронрав, и сега на примера, който разглеждаме - изборът е малка дупчица (една скъсана нишка - един живот на човек) и точно същото по големина отражение по плата, но вече с огъване на моята нишка, освен неговата и на всички, които са около двамата. Не може да се размине с малко...това е част от баланса. Ся самите събития също си имат тежест...едно е да предречеш на някой, че ще се запознае с млада/руса/синеока (без други действия), друго е да спасиш някой...тежестта е друга "плащането" е друго. Често дори вещиците с дар ясновидство не виждат точно колко и как се огъва плата след силна намеса и това е опасно. Дори за живота. За това и съществува течението за пълната ненамеса...Така или иначе за маловажните неща няма смисъл от намеса, а важните...:) Там е друго.
 
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 12:11 | Message # 78
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote MaxxTheWizard ()
Само да попитам - има ли тук някакво прилично определение за интуитивни прозрения, ясновидство и пророчество? Може ли да дадем и да приемем за база, че искам да кажа нещо, но без това ще се забатачим в софистики и подобни?
Не знам, за мен това са различни определения за части на едно цяло...
 
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 13:09 | Message # 79
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Та с една дума теорията на ненамесата е следното - Че е грозно дебелата нишка да се движи по платното - фъч насам, фъч натам и да огъва безразборно другите нишки. Идеята е да си стои на мястото (както тънките нишки го правят) и да си дебелее (т.е. да трупа познания, опит и т.н.) и като стигне определена дебелина, платното само ще се огъва около нея - ще привлича нишките, които имат нужда от огъване...:)
 
BalanarDate: Sunday, 05.03.2017, 19:24 | Message # 80
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Quote Lanfaer ()
Така или иначе за маловажните неща няма смисъл от намеса, а важните...:) Там е друго.
Точно така. Но е въпрос на гледна точка какво е маловажно smile
За някои пари, имоти и така нататък е маловажно, за други не е.
Мен ако питаш истината е по средата.
В твоя пример ти си получила видение, което малко или много говори, че така е трябвало да бъде.
При Цеци е въпрос на самоотбрана, което изобщо не трябва да подлежи на въпрос дали трябва или не. Бих оправдал и други намеси отправени към този.
 
BalanarDate: Sunday, 05.03.2017, 19:39 | Message # 81
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Quote
Balanar, не го смятам, че няма сили, които да могат да ме движат- аз знам, че няма такива сили... Няма въздействие... Всеки сам решава за себе си... Освен, когато откаже да решава за себе си- но това е страшно, защото винаги се намират хора, готови да решават вместо другите не в тяхна полза и винаги ситуациите, оставени на самотек, си вървят с цената за отказа от действия...За картите... Моят начин е да дам картите да ги меша произволен друг човек... Казвам неща, които не ги "казват" картите и никаква наредба на картите в действителност не ме касае... На въпроса- "това къде в картите го пише" или "това коя карта го показва", соча с пръст произволно нарочена карта и вменявам на въпросната карта несъществуващ за нея смисъл... Защото съм трикстър, а човекът от среща така или иначе няма да разбере какво правя- не му и трябва да разбира... 

В този ред на мисли... Ако ме питаш в качеството на обикновен човек за картите- веднага ще ти отговоря как картите гледат, ще ти обясня колко е важна наредбата и коя карта какво "значи" и как се "тълкува"... Ще поставя картите в центъра на целия процес по гледането... И всякакви подобни лъжи... С тях ясновидецът отклонява вниманието от себе си... Нарочно...

Но ако ме питаш като човек, който иска да се занимава с това- който иска да научи нещо, да разшири уменията си... В несъществуващия вече магията.юкоз хората минаха доста видове таро и системи за ясновидство... За да хванат принципа на ясновидството, а не принципа на тълкуването... След това човек става способен включително да създаде собствена гадателска система, дори същата може да е абсурдна- примерно гледане на бира (може и с материали на клиента)... Защото е достигнал до момента да не му трябва гадателска система, за да ползва ясновидство...


Да ти кажа не се имам за нерешителен човек, който оставя нещата на произвола -напротив.
Понякога да признаеш, че не всичко е под твой контрол се иска повече сила от да го отречеш и възгордяваш излишно за собствената ти значимост - говоря попринцип smile 
Аз съм привърженик на идеята за ерегорите и това е причината да говоря така. Дори напротив ако осъзнаваш под какви влияния си "повечето пъти несъзнателно" ще бъдеш много по осъзнат и с по голяма дума относно събитията, които се случват. Също ще можеш умишлено да се отдръпваш от дадена енергия и да поставиш на нейно място друга.
Ако ти си открил начин да не си под такива влияния ще ми е интересно да ги чуя.
Разбира се не трябва да се прекалява и отдава излишна значимост на някоя идея или вярване.
Много задълбахме за това ясновидство - всеки да си гледа както иска. Разбирам ви какво искате да кажете, но това е моя начин и към момента не желая друго. Казваш подредбата на картите лъжи - до сега не съм бил излъган нито веднъж.
Да разбирам ли, че правиш бърза психоанализа на "клиента" и после благодарение на трикчета го караш да ти повярва повече, като използваш Тарото за това?
 
Цеци_ВихронравDate: Sunday, 05.03.2017, 19:48 | Message # 82
Посетител
Group: Потребители
Messages: 135
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Balanar ()
Казваш подредбата на картите лъжи - до сега не съм бил излъган нито веднъж.Да разбирам ли, че правиш бърза психоанализа на "клиента" и после благодарение на трикчета го караш да ти повярва повече, като използваш Тарото за това?

Баланар, мисля че неправилно си разбрал Сянка. Той не казва, че картите лъжат или че гадае на база анализ на отсрещния. Единственото което казва е, че не картите, а ти гадаеш. Т.е. ти издърпваш "правилните" за дадения човек карти. Или че ти подреждаш картите чието тълкуване е правилното за момента. Явно твоят начин за гадаене е този. Аз гадаех по същият начин и бях убедена, че не аз, а картите гадаят, но... Почвам да се повтарям. Няма лошо щом така го чувстваш, така да го вярваш. И сам каза, че след година примерно може да вярваш в друго... smile


Внимавай какво си пожелаваш... Може да реша да ти го дам!
 
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 20:26 | Message # 83
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Balanar ()
Но е въпрос на гледна точка какво е маловажно
biggrin Много точно! Хората са толкова различни...Толкова склонни да...изкривяват виждането си, за да задоволяват егоистични или маловажни мераци. И аз в това число...
За това и разчитам само на спонтанни "видения". Досега няма нито едно маловажно.
 
BalanarDate: Sunday, 05.03.2017, 21:04 | Message # 84
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Quote Цеци_Вихронрав ()
Аз гадаех по същият начин и бях убедена, че не аз, а картите гадаят, но... Почвам да се повтарям

Да, всички почваме да се повтаряме, затова предлагам да прекратим дискусията относно моите виждания за картите smile
Все още си твърдя, че за методи като таро, руни, идзин и така нататък човек се свързва с различни енергии.
Не съм казал, че само и единствено тарото гадае - не всеки може да се свърже с тази "енергия" за да се прояви някаква истина.
 
BalanarDate: Sunday, 05.03.2017, 21:05 | Message # 85
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Lanfaer, Точно! -  човек е способен на чудеса, за да оправдае поведението си.
 
LyLythDate: Sunday, 05.03.2017, 22:31 | Message # 86
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Balanar ()
Това е моята теория - не съм я прочел в някоя книга, а просто така вярвам, че е:Аз смятам себе си за патерица при гадаенето с Таро, а не Тарото патерица на мен.
Те са тези които казват, не аз. Аз съм един проводник, който ги кара да се проявят и смятам този процес ги зарежда "Ерегор". Тяхната мисия (просто го казвам с тази дума да не почнат пак полемики) е да се проявят и дадат съвет, кажат истина, което кара хората да се възхищават/вярват в тях ..., което от своя страна зарежда енергийно това чудо на природата "Таро"
 
Малко по-надолу казваш, че знаеш какво е ясновидство, но виждам, че правиш разграничение по-натам между ясновидството, гадаенето, предсказването ..
Ще ми ги изясниш ли, че май не са ми съвсем ясни?

Иначе лично аз много се затруднявам да си гледам на таро. Случва се това, което си описал в цитата ми - задавам въпрос, а после, понеже въпросът е актуален за мен и с повишена значимост, виждам собствените си мисли и страхове, проектирани в картите. За същия въпрос картите, които тегля, се променят, когато се променят мислите ми. Примерно приказката за по-мъдрото утро - гледам вечерта, имам една нагласа, изтеглям съответните карти. Ставам сутринта, имам друга нагласа, тегля картите, досущ съвпадащи с нагласата ми. Случвало се е няколко пъти да изтеглям след размесване една и съща карта.
Тарото ми е ..само за мен. Има повече от 78 карти. Символиката, отразена на изображението си я има, тълкуването ми е лично. 

Прав си, че именно това се случва - ние сами сме си егрегор, ние сами сме патериците за таро, понеже ясновидството не е външно за нас, а е вътрешно присъщо, т.е. възниква от нас - в този случай се проявява като редене на таро.

п.п. ще погледна метна едно око да видя обяснението ти за ясновидството .. имаше там някакви неща за ясното виждане ... забравих ги
 
LyLythDate: Sunday, 05.03.2017, 22:33 | Message # 87
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Lanfaer, надали.. дежаву е
 
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 22:38 | Message # 88
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote LyLyth ()
Lanfaer, надали.. дежаву е
Кое?
 
BalanarDate: Monday, 06.03.2017, 01:02 | Message # 89
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
LyLyth, като цяло не твърдя да знам каквото и да е било, камо ли да ти обяснявам кое какво значи.
Мога да кажа как аз мисля, че се случват нещата. Радвам се, че има и друг който подкрепя донякъде моето вярване smile - доста рядко се случва.

Quote LyLyth ()
Малко по-надолу казваш, че знаеш какво е ясновидство, но виждам, че правиш разграничение по-натам между ясновидството, гадаенето, предсказването ..Ще ми ги изясниш ли, че май не са ми съвсем ясни?

Всичките изброени методи целят да надникнат в бъдещето по някакъв начин, но за мен са доста различни:

Ясновидство: Човек, който директно влиза в астрала (или там както го наричате) и получава видения и знаци "какво би се случило" на човека ако продължава в същия дух. Той няма нужда от Таро или махало за да направи този пробив.
 
Пророчество: Тук се влиза на много по-дълбоко ниво от "астрала" и един вид се знае "какво ще се случи" - бъдещето такова каквото е - човека какво решение ще вземе и по коя ниша на съдбата ще поеме. До колкото знам няма жив пророк в момента, а и самата идея е малко стряскаща.  Стряскаща защото има вероятност всичко да е предопределено - живота ни, по кой път ще поемем и така нататък.

Гадаене - примерно Таро - свързваме се с някаква енергия, която се проявява и отговаря на въпроса (Тук отново отговора е - какво би било развитието, ако човека продължава да се отнася към въпроса по същия начин). Разбира се тя не отговаря директно, а чрез знаци и символи - вече самият оператор трябва да "разгадае" посланието. Вече кой как разгадава, предполагам има различни методи. Аз използвам - значението на картата, предчувствие (защото картите нямат конкретно значение) и самата математическа подредба - кое как стои, защо стои с какви тенденции и така нататък.
 
BalanarDate: Monday, 06.03.2017, 01:06 | Message # 90
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
П.П - аз съм доста в началото на гадаенето с Таро, а и към момента ми е предостатъчно. Ползвам само големите аркани и познавам само един начин за гадаене.
Но какво значение има - нали работи!
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz