Monday, 21.05.2018, 18:23НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

ПОСЕТИТЕЛИ ДНЕС

Ясновидството-рискове - Page 5 - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Forum moderator: IRBIS, Kasandra  
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Ясновидството-рискове
MaxxTheWizardDate: Friday, 03.03.2017, 23:46 | Message # 61
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 89
Reputation: 0
Status: Offline
Само да попитам - има ли тук някакво прилично определение за интуитивни прозрения, ясновидство и пророчество? Може ли да дадем и да приемем за база, че искам да кажа нещо, но без това ще се забатачим в софистики и подобни?

Hodie mihi, cras tibi.
 
BalanarDate: Saturday, 04.03.2017, 00:00 | Message # 62
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Lanfaer, то ако е това което трябва да стане, защо тогава да се правят намеси, при положение, че така или иначе ще стане?
 
theshadowDate: Saturday, 04.03.2017, 07:43 | Message # 63
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Balanar ()
Аз си го обяснявам с нещо, което "ръководи" ръцете ми и това кога да спра да ги размесвам (ерегор или както искаш го наречи)

Живееш в страшен свят, ако смяташ, че нещо просто така ще има власт над теб до степен да те движи... 

Но е по-добре да се насочиш към това да засилиш вземането на самостоятелни решения и отричането на чужди влияния... Имам нещо предвид да го напиша- но ти сам ще си прецениш как да постъпиш...
 
LanfaerDate: Saturday, 04.03.2017, 18:51 | Message # 64
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Balanar ()
Lanfaer, то ако е това което трябва да стане, защо тогава да се правят намеси, при положение, че така или иначе ще стане?

Ами има много пътища нещо да стане. Понякога намесата на една вещица, спестява години друг път...Илюзия е, че действията са предопределени - те са пътища. Всеки има волята да поеме по един или друг път. Една и съща "съдба" може да се постигне по различни пътища...но става много философско...:) Не върви за форум за магия.
Иначе от твоето съждение идва и идеята за пълна ненамеса (доста вещици я смятат за вярна)...тогава остава въпроса ЗАЩО човек да има дарба и да не му е разрешено да я ползва. Това като да имаш очи и да не гледаш smile
 
LanfaerDate: Saturday, 04.03.2017, 18:55 | Message # 65
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Затова и доста често питам ясновидци "Виждате ли важното!?". Те го приемат като заяждане...НО въпросът е много важен. Можеш да виждаш много, но ако го правиш просто така, да гледаш, много често изпускаш това, което ти трябва. Щото ся да си признаем, изобщо не е важно дали комшийката ще ѝ пусне готиния момък от втория етаж...Има няколко "възела" на съдбата, които са крайно важни и точно те трябва да се видят.
 
LanfaerDate: Saturday, 04.03.2017, 18:58 | Message # 66
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
LyLyth, здрасти, така между другото ...се налага да поглеждам, че съвсем изключих да те поздравя! smile Радвам се да те видя.
 
BalanarDate: Saturday, 04.03.2017, 22:48 | Message # 67
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Lanfaer, разбирам какво искаш да кажеш, но ми звучи малко като момента с картите - че е по изгодно да вярвам, че аз съм проводник на картите, а не те на мен. 
Не е ли пътя към достигането на цел/съдба по-важното, от това къде си достигнал? Спестиш ли крачки и усилия - губиш поука и тренировка на волята.
По някога цял един живот може да е нужен (а може даже да е недостатъчен), за да получи индивида така важния урок, за който аджаба е тук.
Какво трябва да стане никой ясновидец не може да ти каже или поне аз така си мисля smile
Единствено медитация, самоанализ и прозорливост може да ти отговорят на въпроса относно наистина важните решения и пътища в живота.
Да силите са достъпни до нас, но не е ли и оръжието също достъпно? 
За мен това е поредното изпитание през което минава човек - дали ще използва силата за егоистични и нисши цели или за нещо по така smile 

theshadow, добре дошъл smile
Ами то и аз мога да ти кажа, че живееш в страшен свят, ако смяташ че няма сили, които могат да те движат. Не приемай думите ми буквално - все едно съм обсебен и някой мърда а аз само наблюдавам - по скоро това чувство кога да спреш, кога да разцепиш картите и така нататък.
Мен ако питаш хората сме постоянно под някакви въздействия, които ни движат тук таме - без да го осъзнаваме. Колкото и да си мислим, че всичко е под контрола ни нещата далеч не стоят така. Момента на осъзнаване на това е една голяма стъпка в страни от матрицата.
 
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 00:40 | Message # 68
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, абсолютно прав си :). НО изключваш факта, че хората със способности ги има (природата го е позволила) да ги има и те, точно както и всичко друго, си имат функция...Ще ти разкажа един случай. Спя си аз (след як купон, щото и аз съм била млада и луда :)). И през нощта сънувам сън, но понеже съм и маааалко по-различна от другите хора, от първата секунда разбирам, че това не е сън. Това са преживяванията на друг човек в този момент. Падането, болката, разкъсания далак, счупените места - ВСИЧКО изпитвам заедно с него. Виждам през очите му също... само мислите му не чета. Тялото му е и мое, духът и разумът му - не. По някакво щастливо стечение на обстоятелствата познавах местността много добре и я разпознах през очите му и усещанията му. Станах веднага - 3:15 през нощта! Събудих още един човек, свикнал на тормоза на вещицата, и го замъкнах в гората да спасяваме човека. Това е моята роля - "видението" е абсолютно непоискано от мен. Но аз съм инструментът, който може да види. Да спомена ли, че спасеният в момента се страхува от мен...:) Не може да си обясни как така случайно сме се разхождали на същото място, звучи му невероятно да слизаме случайно точно в същата урва по нощите. Смята, че "вещица" зорлем го е бутнала...а не спасила. smile
 
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 00:43 | Message # 69
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Живота и смъртта са едно за природата, за нея...единият път е през мен, другият е през друг живот. smile На нея не ѝ пука с една дума...решението беше мое дали да го направя или не. Звучи цинично :), но е така.
 
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 00:58 | Message # 70
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Иначе толкова сериозна намеса...задължително има ответен удар - освен страха на човека от вещиците и от мен конкретно, в моето семейство, това прегрешение се "чисти". Т.е. пост, молитва, екстремна Его практика и smile някоя за търпение, никакви енергийни практики, никакво сънуване, ако си "късметлия" може и няколко дни тримирене или медитации...т.е. два-три месеца си низвергнат, защото си се намесил. Независимо от нуждата и правилността... biggrin Аз обаче винаги съм си била непокорна, така че продължавам да правя каквото реша.
 
Цеци_ВихронравDate: Sunday, 05.03.2017, 05:49 | Message # 71
Посетител
Group: Потребители
Messages: 140
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Lanfaer ()
Иначе толкова сериозна намеса...задължително има ответен удар - освен страха на човека от вещиците и от мен конкретно, в моето семейство, това прегрешение се "чисти".

Тази теория с ненамесата и "плащането" след всяка намеса не мога да я разбера. И не мога да я разбера защото в нея няма ама грам логика...
Защо аджеба ще имам способности ако няма да ги ползвам?
Нека ти дам малко примери за намеса и ненамеса от своя страна...
Когато ме пребиха... Ако докато циганина правеше лицето ми на каша с юмрук не бях програмирала фарове на идваща насреща кола която да го уплаши сега щях да съм мъртва. Това понеже улицата неосветена, аз със тъмни дрехи и ако ме беше повалил и оставил там коя да е минаваща кола щеше да мине отгоре ми преди да усети наличието ми. Да ама аз се намесих и сега съм жива...
В същото време още не мога да си простя, че премълчах пред приятелката си, че на баща и не му остава много и я оставих да отложи отпуската си със седмица. Тя живее в чужбина и не успя да го види преди да почине... Ако тогава не бях премълчала щях да и спестя нервна криза и месеци наред посещения при психолог.
Работата на вещите и можещите не е да се намесват или пък изобщо да не се намесват, а да правят избор кога и как да да го правят. Моята баба (лека и пръст) не беше много обичана в село, по-скоро се страхуваха от нея и имаха респект, но пък при проблем винаги я търсеха. Аз ходя рядко на село... Не повече от един-два пъти годишно, но и към мен имат същият респект понеже аз съм "наследницата" на уменията и. Не че на някого съм гледала или каквото и да било от село, но явно баба ми им е казала, защото сега мама често си идва от село със поръчки за този или онзи илач понеже някой я помолил...
Та работата на вещицата е да взема решения. Решения кога да се намеси, дали да се намеси и как да го направи. И тези решения ги взема според собственият си морал. Това с абсолютната ненамеса е освен глупаво, но и неморално. Звучи ми като... Ами да кажем, ако ти не се беше намесила и не беше спасила момчето от видението което описваш... Вярно, че ти се е отплатил със страх от вещици, което е неприятно, но... Няма ненаказано добро! up  Според мен си постъпила правилно спасявайки човешки живот...


Внимавай какво си пожелаваш... Може да реша да ти го дам!
 
theshadowDate: Sunday, 05.03.2017, 06:43 | Message # 72
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
Balanar, не го смятам, че няма сили, които да могат да ме движат- аз знам, че няма такива сили... Няма въздействие... Всеки сам решава за себе си... Освен, когато откаже да решава за себе си- но това е страшно, защото винаги се намират хора, готови да решават вместо другите не в тяхна полза и винаги ситуациите, оставени на самотек, си вървят с цената за отказа от действия...

За картите... Моят начин е да дам картите да ги меша произволен друг човек... Казвам неща, които не ги "казват" картите и никаква наредба на картите в действителност не ме касае... На въпроса- "това къде в картите го пише" или "това коя карта го показва", соча с пръст произволно нарочена карта и вменявам на въпросната карта несъществуващ за нея смисъл... Защото съм трикстър, а човекът от среща така или иначе няма да разбере какво правя- не му и трябва да разбира... 

В този ред на мисли... Ако ме питаш в качеството на обикновен човек за картите- веднага ще ти отговоря как картите гледат, ще ти обясня колко е важна наредбата и коя карта какво "значи" и как се "тълкува"... Ще поставя картите в центъра на целия процес по гледането... И всякакви подобни лъжи... С тях ясновидецът отклонява вниманието от себе си... Нарочно...

Но ако ме питаш като човек, който иска да се занимава с това- който иска да научи нещо, да разшири уменията си... В несъществуващия вече магията.юкоз хората минаха доста видове таро и системи за ясновидство... За да хванат принципа на ясновидството, а не принципа на тълкуването... След това човек става способен включително да създаде собствена гадателска система, дори същата може да е абсурдна- примерно гледане на бира (може и с материали на клиента)... Защото е достигнал до момента да не му трябва гадателска система, за да ползва ясновидство...
 
Цеци_ВихронравDate: Sunday, 05.03.2017, 06:55 | Message # 73
Посетител
Group: Потребители
Messages: 140
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Balanar ()
Не приемай думите ми буквално - все едно съм обсебен и някой мърда а аз само наблюдавам - по скоро това чувство кога да спреш, кога да разцепиш картите и така нататък.
 Баланар, това което описваш е гадателски транс. smile  Един от многото, но все пак е транс. И колкото и да не ти се ще, то ти си имаш заложено ясновидство, остава само да го развиеш.


Внимавай какво си пожелаваш... Може да реша да ти го дам!
 
theshadowDate: Sunday, 05.03.2017, 07:34 | Message # 74
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Lanfaer ()
тази патерица (картите)

Радвам се да видя, че престоят ти в магията.юкоз не е бил чак такава загуба на време за теб, както реших първоначално... Все нещо си научила... Мдам...  smile
 
LanfaerDate: Sunday, 05.03.2017, 11:48 | Message # 75
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Цеци_Вихронрав ()
Тази теория с ненамесата и "плащането" след всяка намеса не мога да я разбера.
Защото думата "плащане" е приета като най-близка, НО не е точна...Представи си хората като плат - нишки, свързани по между си :). Самото сукно не е съставено от еднакви нишки (хора). Ако дръпнеш коя да е нишка, платът се "огъва" около нея...променя се. Всяко дърпане са решенията и последствията - това, което им се случва на хората. Ако скъсаш нишка - остава дупка, променят се съседните нишки (близките хора). Но като погледнеш цялото и то се изменя. И сега идваме до магията...използването на нормалните сетива е общоприето, така платът се огъва малко и другите хора виждат/усещат тази промяна лесно, предвидима е за тях. Използването на другите сетива, нагъва плата много - отражението наоколо е по-голямо, често нежелано, тъй като не се разбира и приема от другите хора. Т.е. "нишките" на вещиците са по-дебели, влияят повече на сукното. Така че "ответен удар", "плащане" са само метафори на това отражение. И повечето вещици гледат това да е контролирано, т.е. да "компенсират" точно отражението...получава се само донякъде. Важното е "нишката"- човекът да останат "чисти"....
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz