Friday, 20.04.2018, 16:43НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Ясновидството-рискове - Page 4 - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Forum moderator: IRBIS, Kasandra  
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Ясновидството-рискове
Цеци_ВихронравDate: Wednesday, 01.03.2017, 19:48 | Message # 46
Посетител
Group: Потребители
Messages: 135
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Balanar ()
А защо не предположим, че моята истина важи за мен, а вашата за вас? Това е напълно приемлива възможност.
 Точно това ти казах, но с други думи. И допълних, че с времето както и ти сам каза истината може да стане друга. smile


Внимавай какво си пожелаваш... Може да реша да ти го дам!
 
ChronosDate: Thursday, 02.03.2017, 07:12 | Message # 47
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Искам и аз да споделя моя опит с тарото.   Занимавам се с таро от година и малко, под ръководството на magic, но също и чета много по чуждестранни сайтове и форуми, защото в тях се обсъждат доста въпроси. Тук знаем как е положението с форумите. Само този върви и научих много от него. Навремето форумът на хаосистите много ми хареса, но вече го няма. На МГ на моменти нивото пада до степен да се пишат глупости и не го чета.

За това време успях да опозная и да се науча да гадая с около десетина различни вида таро. През ръцете ми са минали таро на Уейт, марсилско таро, таро на Тот, картите на Ленорман и още някои видове таро. Сега започвам да се занимавам с таро на Йеронимус Бош, което е само от големи аркани. Може би после ще продължа с ритуалното таро на Златната зора, ако не си харесам някое друго.

Освен това започнах да добавям кът тарото и други гадателски системи, за да имам сравнение кое как работи. Занимавах се известно време с и-дзин и с огами. Сега започнах да се занимавам с руни под ръководството на jasmin, но с руните съм много в началото и е още рано да споделям наблюдения за руните.

От всички обяснения как работи тарото, най-много ми допадна на мен лично изчетеното в чуждестранния форум "Светът на мистиката". Един от модераторите обясни нещата така:

За да се разбере принципа на работа по време на гледане с таро, си представяме, че мозъкът е един вид много сложен компютър, който е свързан с целия свят, с времето и събитията, които се случват в него.

Ясновидството прилича на интернет, но в много по-глобален и космически мащаб. Нашето подсъзнание е свързано с всички енерго-информационни ресурси на миналото, настоящето и бъдещето. Няма от къде другаде да се черпи информация. От там е.

Когато гледаме на таро или ползваме други гадателски системи или чисто ясновидство, нашето подсъзнание действа като търсачката гугъл и търси информация по зададения въпрос. Подсъзнателната информация може да се предава по най-различни начини. Може да е визуално, слухово, тактилно или някакви други канали. Затова и както Жасмин пише, ясновидството може да се прояви по хиляди начини, може въобще да няма видения или видим признак, а просто информацията идва в подсъзнанието и ние я ползваме.

Не всеки може да гледа на таро или да бъде ясновидец, защото всички имаме психичният цензур, за който четох в форума на хаосистите ни в България преди време. Психичният цензур действа като филтър на възприятията и ограничава огромното количество от постъпваща информация от енерго-информационните ресурси. Затова в съзнанието ни постъпва само много важната информация, а всичко останало се отправя в архива на нашето подсъзнание. 

Който иска да си развие уменията с тарото, трябва стъпка по стъпка да се научи да разширява уменията си за получаване на информация от енерго-информационните ресурси ида работи с психичния си цензур. Може би става и да се ползва егрегор и архетип, но според мен това не е най-подходящия начин. Или поне на мен не ми допада. Не виждам смисъл да ползвам егрегор за посредник между мен и енерго-информационните ресурси, защото това е нещо, което мога да свърша и без егрегор или архетип.

Има някои интересни самонастройки, които четох пак в форума "Светът на мистиката". Може, ако има интерес, после да ги споделя. Става въпрос за чистене на енергийните меридиани от нежелани енергии. Има и настройка на биорезонанс, която също много добре ми подейства.


Без бряг е времето!
 
LanfaerDate: Thursday, 02.03.2017, 11:13 | Message # 48
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Chronos, техническо smile обяснение, допада ми! Въпросната "преграда" е за наше добро...всеки човек си има капацитет. НЕ може да вижда и осъзнава всичко. Точно както и при компютрите ще прегрее...
 
BalanarDate: Friday, 03.03.2017, 00:00 | Message # 49
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Chronos, интересен начин да се обясни smile
Аз за съжаление явно не съм се изразил правилно.
Не викам конкретно някой ерегор умишлено, а смятам че това е принципа на действие, като цяло.
Ние ежедневно сме под влияние на всякакви енергийни същности, умишлено или не чак толкова (повечето случаи е втория вариант smile
Дори според моите възгледи самият форум, в който пишем има създаден нещо като ерегор.
Това което ми беше любопитно, но явно тотално не съм се изразил правилно, защото не видях някой да отговори конкретно на това: Явно, че всеки има различен начин на гледане на карти, но в крайна сметка малко или много се гледат какви карти са се "паднали" и как са обърнати или аз съм прекалено тесногръд и си мисля така  biggrin
Та... тези карти се мешат от гадателя и в зависимост от мешенето има някаква "подредба"
Въпросът беше - кое кара да излязат точно тези карти и с тази "подредба"  biggrin 
Аз си го обяснявам с нещо, което "ръководи" ръцете ми и това кога да спра да ги размесвам (ерегор или както искаш го наречи)
Това, че навлизаме в енерго поле с информация и примера който си дал е много хубав, но не отговаря на въпроса ми. (Прекалено дълго го обяснявах това и го приемам за знак, че не му е дошло времето да чуя и друго мнение)

Да, инчаос беше наистина хубав форум с много сериозни практици, които пишеха там. Тогава още не се занимавах, но и аз съм ги чел.
Като цяло хаос магията е нещо, което харесвам като възгледи.

Поздравления за трайния интерес, който имаш към окултизма и старанието ти да четеш разнообразни източници.

Ти към кой стил на магията си се ориентирал?
 
Цеци_ВихронравDate: Friday, 03.03.2017, 05:21 | Message # 50
Посетител
Group: Потребители
Messages: 135
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Balanar ()
Въпросът беше - кое кара да излязат точно тези карти и с тази "подредба"

Ти изтегляш точно тези карти. Самото ти наличие на ясновидство насочва ръката ти да изтегли точните карти или с каквото там гадаеш.


Внимавай какво си пожелаваш... Може да реша да ти го дам!
 
ChronosDate: Friday, 03.03.2017, 08:36 | Message # 51
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, чак сега те разбрах какво искаше да знаеш.  smile 

Според моите наблюдения и прочит по други форуми се случва така. В подсъзнанието постъпва цялата информация от енерго-информационните ресурси. Психичният цензур веднага я блокира по причините, които Ланфаер е посочила. Като преодолеем психичния цензур, една част от информацията достига до съзнанието под формата на разбъркана каша. Съзнанието не може да я преработи, че да я схванем. За да я облече съзнанието в думи, първо трябва да я подреди. Затова ясновидството е по-трудно без гадателни системи. Гадателните системи служат за подреждане на разбърканата информация.

Ние не осъзнаваме, че знаем къде е всяка една карта, понеже психичния цензур ни блокира да го осъзнаем. Бъркаме картите и подсъзнанието ни насочва как да ги подредим. Подсъзнанието "ръководи" ръцете ти и това кога да спреш да размесваш картите. С помощта на подсъзнанието превръщаме кашата в систематизирана информация, която вече съзнанието може да ползва. Същото и Цеци го е написала, но с по-малко думи.


Без бряг е времето!
 
ChronosDate: Friday, 03.03.2017, 08:45 | Message # 52
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Balanar ()
Ти към кой стил на магията си се ориентирал?

Още към никой конкретен, но хаос магията и на мен за сега най-много ми допада от всичко, което опитах до този момент.  smile 

Любопитно ми е ти какви интереси в магията имаш и какви карти таро си ползвал до сега?


Без бряг е времето!
 
ChronosDate: Friday, 03.03.2017, 08:47 | Message # 53
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Lanfaer, аз също смятам, че психичният цензур е за наше добро. В магията той не се маха изцяло, а само се "открехва" колкото да научим каквото искаме да знаем.  smile

Без бряг е времето!
 
BalanarDate: Friday, 03.03.2017, 19:06 | Message # 54
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Quote Chronos ()
Любопитно ми е ти какви интереси в магията имаш и какви карти таро си ползвал до сега?И


И аз като теб - хаос магията ми е най-присъща. Иначе ползвам Райдър Уейт.
 
LanfaerDate: Friday, 03.03.2017, 22:20 | Message # 55
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Chronos ()
Затова ясновидството е по-трудно без гадателни системи.
Какво разбираш под това? Ясновидство без помощни средства ли?

Quote Chronos ()
В магията той не се маха изцяло, а само се "открехва" колкото да научим каквото искаме да знаем.
  Когато замениш "искам" с "трябва"...ще си по-близо до вещерството. "Искам"  е една от грешките изобщо във всички вещерски практики и се заплаща...солено.
 
BalanarDate: Friday, 03.03.2017, 22:37 | Message # 56
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Lanfaer

Във връзка с това, което каза бях чел една интересна мисъл: Природата всячески се бори срещу действията на Адепта, за да възстанови баланса.

Точно за това бях изразил мнение тук, че това да помогнеш, излекуваш някой - не винаги е "за добро", както и обратното.
 
LanfaerDate: Friday, 03.03.2017, 22:58 | Message # 57
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Какво е Адепт?
Не разбирам как може природата да пречи...та ние сме едно с нея!
 
BalanarDate: Friday, 03.03.2017, 23:08 | Message # 58
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Адепт - посветен в магията.

Под природа нямам в предвид горите и водите, а като цяло.
Идеята е, че след всяка "насилствена" намеса над реалността "Природата" търси и възстановява баланса.
 
LanfaerDate: Friday, 03.03.2017, 23:31 | Message # 59
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Balanar ()
Идеята е, че след всяка "насилствена" намеса над реалността "Природата" търси и възстановява баланса.
Само докато се разсъждава от позицията на "искам". Ако е от позицията на "трябва", вещият действа в интерес на Баланса в природата. Т.е. не би трябвало никой на никого да пречи. Това е като лявата ръка да пречи на дясната...:) а човек е доста малък в сравнение с всичко друго. Няма особен шанс.
"адепт" продължава да не ми звучи никак, така че няма да е ползвам, благодаря за обяснението! smile
 
LanfaerDate: Friday, 03.03.2017, 23:33 | Message # 60
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Аз затова доста често фуча да не се бърка магическа воля с простото "искам" и да се изхожда от позицията на нуждата...:) НО пусти филми сериозно изкривяват образа на вещицата и ни докарват до някакви самовлюбени и егоистични същества.
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz