Monday, 21.05.2018, 18:25НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

ПОСЕТИТЕЛИ ДНЕС

Ясновидството-рискове - Page 2 - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Forum moderator: IRBIS, Kasandra  
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Ясновидството-рискове
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:13 | Message # 16
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, аз не чета само думите - гледам да разбирам какво иска да каже човека. Та сега да видим дали съм разбрала: 
Ти мислиш, че картите НЕ са никакво ясновидство.
Ти казваш, че все пак НИКОГА не са те подвеждали.
Т.е. все пак ТИ си извлякъл някаква информация, а това Е ясновидство. Т.е. противоречиш си! 
Доколкото разбрах - отдаваш го на картите, а не на себе си (там примера с баба Ванга).
НЕ смяташ, че си ясновидец, както е баба Ванга. И това го разбрах. 

А ТИ разбра ли ме? Аз ти казах, че НЕ картите не са те подвеждали, а ТИ не си ги подвеждал. НЕ картите предричат (виждат), а ТИ и това е независимо дали го осъзнаваш или не. Баба Ванга може и да те впечатлява :), но нещата по същество са едни и същи!!! smile Ако искаш ме чети или ми вярвай...с времето сам ще се убедиш в думите ми. smile Също мога да ти разкажа и конкретно вредата от тази патерица (картите), но към момента не виждам смисъл.
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:14 | Message # 17
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Между другото вече няколко човека ми го споделят твоя възглед smile за Тарото. Обикновено са пресни-пресни в ясновидството...Дай да си поговорим пак след година. smile Аз няма да съм задобряла особено, но ти ще си, ако продължаваш да ясновидстваш.
 
BalanarDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:22 | Message # 18
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Quote Balanar ()
Balanar, видях, че си питал Макс Магьосника такива работи, но не се намесих, понеже сметнах, че те интересува само неговото мнение. Сега пишеш, че не се намерил никой да обясни принципа на подреждане на картите на тарото, за да кажат истината. Наистина считам, че всеки може да вярва в каквото си иска и това няма значение, така че ако не ти хареса обяснението ми, не го брой за натрапване.
Не видях къде даваш обяснение как работи Таро? Макс каза нещо от сорта - не знам, но знам че работят. Питах го защото човека каза, че гледа от 15 години, пък и виждам какво удоволствие му доставя да изнася представления.
Не знам защо и как ми тълкувате думите, но ще се опитам финално да го обясня. Подредба = начина по който картите са се подредили след като съм ги месил. Не влагам никакъв по-дълбок смисъл, а просто очевадното....
Аз нямам нужда някой да ми казва как работят картите, а просто от чисто любопитство питам. Какво ясновидство жасмин - Хванах за пръв път карти Таро, размесих ги и ми излезе всичко точно и актуално: съвети, влияния, какво ще стане ако продължавам така и др.
Това ми беше онзи път любопитно да попитам как мислите, но вече не ми е чак толкова: Какво накара картите на човек, който ги ползва за пръв път да покажат толкова точен и актуален отговор. Все пак те са ми показали нещо на база това какви карти и как точно са се паднали. Ако вие имате някакъв друг метод добре, но това е моя.
"Когато е било измислено да се гледа на таро, и-дзин, руни и други неща, не е имало егрегори и архетипи и пак е работело."
Няма как да не е имало Архетипи и ерегори Жасмин  smile - тях винаги ги е имало, това че понятията са измислени на скоро, не означава че и те са създадени 20 в.
Това е моята теория - не съм я прочел в някоя книга, а просто така вярвам, че е:
Аз смятам себе си за патерица при гадаенето с Таро, а не Тарото патерица на мен.
Те са тези които казват, не аз. Аз съм един проводник, който ги кара да се проявят и смятам този процес ги зарежда "Ерегор". Тяхната мисия (просто го казвам с тази дума да не почнат пак полемики) е да се проявят и дадат съвет, кажат истина, което кара хората да се възхищават/вярват в тях ..., което от своя страна зарежда енергийно това чудо на природата "Таро"  biggrin 
Няма нужда да ми обяснявате като на първолаче какво е ясновидство - знам smile
Просто за мен (не твърдя да съм прав) Таро не е ясновидство, а "гадаене".
Разбира се не всеки "посредник" може да се свърже с Таро и да ги накара да се проявят. Явно за това се иска някакви умения, но те не са ясновидски.

За мен гадаенето с Таро се случва по няколко начина (ако приемем, че съм успял да бъда патерица и Таро да се прояви). Посланието е винаги едно!, от оператора зависи дали ще го разтълкува правилно:
 Всяка карта си има разбира се някакво/няколко значения (понякога доста различни. Целта е човека, който гадае да интерпретира значението на картите, на база:
1. Това как са подредени една до друга, една през друга и въобще цялостната картинка и алгоритъм на подредба - тука говоря за чиста математика, но не тази която се учи в училище. Lanfaer, в твой стил само ще кажа, като напреднеш малко ще ме разбереш какво искам да кажа.
2. Интуиция/предчувствие - както Жасмин спомена картите могат да се тълкуват различно. 
Това, че картите се тълкуват различно Жасмин (както даде ти пример със семейството ти) НЕ означава, че посланието е било различно. Напротив!, посланието винаги е едно, но "интерпретацията" на посредника е била различна. Няма как да е друго яче- Пример: Жената идва и пита, защо не ми върви в бизнеса  - аз казвам, защото ти липсва увереност, умение и така нататък ...
Няма как да има две истини тук: тя или е била уверена или не е била. Или съм прав или не съм бил прав  biggrin 
Надявам се да вникнете малко дълбоко в думите ми, а не просто да се четат машинално.

Това, че имам по-различно мнение от масата, не ме прави грешен, а различен - но едно нещо се случва като си малко по-различен - трудно можеш да откриеш някой "себеподобен" или поне до някъде споделящ твоето мнение.
Да, това което казвате има логика със сигурност си имате вашите доводи, но не ви прави автоматично прави.

Но какво значение има в крайна сметка, важното е че работи smile
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:22 | Message # 19
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
За да бъда искрена - не очаквам да ми повярваш, не очаквам и да ме разбереш. Една приятелка в момента е точно в твоето положение :). И ме познава от години, и синът ѝ е казал от години, че съм вещица, и лично на нея съм предричала (спонтанно), а аз НЕ ясновидствам, НО пак не ми вярва. Смята, че греша за Тарото, защото самата аз не го ползвам. smile  Точно тук пък идва лошото ако се разчита само на практиката, без да се обяснят нещата. Това е по онзи принцип, дето го беше формулирал Ошо - познанието идва на етапи, не можеш да научиш никого на нищо, ако не е готов за него.
 
BalanarDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:28 | Message # 20
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Ланфаер аз не смятам, че грешиш, а че е грешно да смяташ себе си за права  biggrin (щом харесваш Ошо - малко мъдрост в негов стил)
Несериозно е да кажеш - Balanar ти не си готов да научиш мъдростта ми....
И аз мога да ти го кажа същото, но няма smile
Аз много добре си обяснявам нещата и можеш да прочетеш поста ми преди малко. Това, че си ги обяснявам по-различно от стандартното е друг въпрос  biggrin 
Виш при Таро наиситна няма голямо значение как работи. Предполагам има хора, които го могат и такива, които не го могат - незнам.
За мен е важно, че работи. 
Дали съм прав или не - все едно! Знаеш ли колко е релаксиращо да не смяташ себе си за винаги прав/права - пробвай.
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:36 | Message # 21
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
biggrin Знаеш ли от къде идва това желание Тарото да е ясновидецът, а не ти? Не желаеш и да чуеш за "страничните ефекти", защото те не са за теб, за Тарото са...
Дай да си представим хипотетичната ситуация - сам си, заключен в една обзаведена стая, НО без карти в нея, никакво Таро! И все пак на теб много спешно ти е нужно да научиш нещо! МНОГО е важно, на живот и смърт...Какво ще направиш!?
Ще с пробваш ли САМ да направиш карти от хартия и да видиш? Или не?
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:38 | Message # 22
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Иначе в моето семейство, аз съм с най-скромен ясновидски талант и все пак съм учила ясновидство 5 години :), щото нали тормоз трябва! smile А и трябва да го мога достатъчно, че спонтанният талант да не ми пречи...
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:40 | Message # 23
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Jasmin, егрегори е имало (нищо, че и аз научих думичката наскоро). Работа с енергия е имало винаги...но талантът е по-рядък поне от познатите ми хора, които се занимават с магия и е различен и несвързан с ясновидския талант. Архетип все още не мога да разбера какво е.
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:42 | Message # 24
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Balanar ()
Дали съм прав или не - все едно! Знаеш ли колко е релаксиращо да не смяташ себе си за винаги прав/права - пробвай.
Че аз греша най-редовно! Това е нормално :), но има и неща, за които СЪМ права :)...
 
BalanarDate: Wednesday, 01.03.2017, 09:52 | Message # 25
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Това, че някой си чеше егото с това да вярвя, че от него идва предсказато - нека си го мисли. Винаги някой\нещо ти дава силата, от теб зависи да се свържеш с нея.
Даже не знам за какви странични ефекти ми говориш (днес прочетох за тях), камо ли да съм вярвал в това, че да избягам от тях  biggrin  
Много бързо си правиш заключения Ланфаер, явно съм като отворена книга за теб.
Добре, разбрах колко си опитна и колко аз не съм.
Някой ден като съм готов за мъдростта ти пак ще си говорим.
И един съвет от невежия  biggrin - поработи малко с егото си.
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 10:00 | Message # 26
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Balanar ()
И един съвет от невежия   - поработи малко с егото си.
Ще се постарая! smile Този съвет ми харесва...

Иначе аз веднага потвърдих думите си - сгреших!
Разбира се, че човек може да се занимава с магия без идея да има за какво иде реч! smile ТО и на ски може да се качи да ги подкара сам (има такива случаи), без да си счупи врата и все пак ...повечето хора не успяват. 

НЕ каза какво би направил в стаята? smile 

Ако се зачетеш, ще видиш, че на определен етап повечето хора, ползващи Таро, си правят сами картите...защо ли?
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 10:01 | Message # 27
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
За ските също му викат талант...
 
BalanarDate: Wednesday, 01.03.2017, 10:05 | Message # 28
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Ще изпадна в медитация smile това бих направил.
Виш дали ще си рисувам картите сам или не - пак се свързвам със същата енергия - Таро, така че това не променя нищо.
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 10:07 | Message # 29
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Между другото у нас нямаме практика с Таро (непознато ни е) и по ред причини не гадаем с карти, но в процеса на обучение имаме практика "гадаене с бели карти" :). Резултатите не са по-лоши... а са само парчета бяла хартия.
 
LanfaerDate: Wednesday, 01.03.2017, 10:08 | Message # 30
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Balanar ()
Виш дали ще си рисувам картите сам или не - пак се свързвам със същата енергия - Таро, така че това не променя нищо.
Що не питаш някой с енергиен талант какво точно мисли по този въпрос?  biggrin
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz