Friday, 20.04.2018, 16:36НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Ясновидството-рискове - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
 • Page 1 of 7
 • 1
 • 2
 • 3
 • 6
 • 7
 • »
Forum moderator: IRBIS, Kasandra  
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
Ясновидството-рискове
LanfaerDate: Monday, 27.02.2017, 18:05 | Message # 1
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
smile Сега - вече казах, че ясновидството не ми е сила. smile Пиша го основно за Цеци, но понеже не ми се повтаря (аз съм известна с мързела си) ще го направя общодостъпно! Предварително казвам, че аз обичам коментари, забележки, допълнения и въобще каквото Ви хрумне по темите си...смятам, че само така има смисъл въобще да се пишат.

    Така ...естеството на ясновидството...е сложно за обяснение, но всеки, който се занимава поне от известно време, ще потвърди, че не са картите, нито кафето, нито боба или кристалите. Те са само инструмент на "виждането".
    Това виждане представлява едновременното живеене на разума на поне две места или на поне две времена (или комбинирано). Размиването на границата време/място не я осъзнава всеки...предпочита се неутралното - транс. Защото тук идва цената. Тялото ни живее ...поне два пъти по-бързо по време на транса и съответно старее по-бързо. Цената на ясновидството е по-малък земен живот. Което за нормалните вещици не е особен проблем, щото така или иначе...живеят повече от другите хора. Все трябва да се изравняват нещата по някакъв начин. smile Пък и има начини за справяне, но не за това иде реч в тази тема.
    Друг възможен проблем, както в много от техниките е "подхлъзването" ...т.е. постоянното размиване. Тогава, когато трансът започва да присъства и нежелан в живота. Обикновено се получава при твърде много "повиквания" повече, отколкото може да понесе разума/духа на вещият...Тогава трансът "извиква" всичко...ненужни неща, неща "по желание", това, което е важно и може да помогне остава скрито...щото трябва да има някакъв баланс все пак! 
    И тук идваме на въпроса. Техниката за умишлено подтискане на транса. За целта трябва осъзнаването на простата истина, че нашето желание...обикновено не ни трябва! Ако вещият потиска това си умение, то "изкача" само само при изключителна нужда! Т.е. не гледаш на кафе на съседката с кого ще се залюби, но пък виждаш (без да си го търсил или викал) как някой е загубен в гора например...и има нужда от теб. Това се случва само при активен талант...хората без роден талант първо трябва да се научат, че след това да потискат.
 
LyLythDate: Monday, 27.02.2017, 19:12 | Message # 2
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
: )
Винаги е било удоволствие да те чета. 
Така е, топва, което пишеш, мога да го потвърдя от личен опит - когато отвориш тази вратичка, рискуваш в един момент да не съумяваш да отделиш своето от външното. Затова е нужен трансът.

Дано те оценят по достойнство и онова, което можеш да споделиш и го правиш. :)) Който успее, който не успее... 
Ще мятам по някое око за твои теми.
 
magicDate: Monday, 27.02.2017, 19:51 | Message # 3
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Много интересна и полезна информация! 
Радвам се да видя и още един нов. Приветствия!  smile


На всички желая щастие и добрини!
 
Цеци_ВихронравDate: Monday, 27.02.2017, 20:36 | Message # 4
Посетител
Group: Потребители
Messages: 135
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Lanfaer ()
Цената на ясновидството е по-малък земен живот. Което за нормалните вещици не е особен проблем, щото така или иначе...живеят повече от другите хора.
Да ти кажа, Ланфеар, не за това избягвам да ясновидствам.
Просто ми писна гледайки на някого и предсказвайки примерно финансов успех, тоя някой да седне и да чака... Ама буквално седи и чака да му паднат парите от небето и пропуска куп възможности чакайки. Другият момент който не ми харесва е да ме карат да гледам ще си намери ли някоя мъжа мечта?! Ам той тоя мъж мечта търси жена мечта... Да не говорим, че никой няма да отиде да и позвъни на вратата и да пита: "Абе тука някоя не си ли търси мъж?"... Тея неща по друг начин стават. Та за това избягвам да гледам, освен ако не е жизненоважно, но ти благодаря за полезната информация, Ланфеар!


Внимавай какво си пожелаваш... Може да реша да ти го дам!
 
KasandraDate: Monday, 27.02.2017, 20:58 | Message # 5
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
Хубава тема.
Бих допълнила, че транса (ясновидството) при повечето с вроден талант идва некотролируемо и без да е умишлено предизвикано. В такъв момент благословения с ясновидство трябва да започне да гадае ежедневно с цел да се научи да контролира възможностите си и едва тогава трябва да се научи и да ги подтиска.
 
JasminDate: Monday, 27.02.2017, 23:56 | Message # 6
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Lanfaer, обясни техниката за транса. Другото са теоретични дреболии дето всеки може и сам да се сети за тях.
 
LanfaerDate: Tuesday, 28.02.2017, 08:18 | Message # 7
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Jasmin, а магическата думичка?  biggrin Темата ми е точно за "теоретични дреболии дето всеки може и сам да се сети за тях"...може и толкова да си мога!
 
JasminDate: Tuesday, 28.02.2017, 10:03 | Message # 8
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Lanfaer, на теб няма как да ти откажа! Магическата думичка е עברא כדברא.  Знаеш ли я? tongue
 
LanfaerDate: Tuesday, 28.02.2017, 17:24 | Message # 9
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Хебрасим НЕ го познавам! smile И ивритът не ми е от родните езици  biggrin . Иначе наистина темата не е за транса.
Там има няколко различни течения и са описвани многократно, ако много искаш мога да направя тема как аз го правя, но не виждам смисъл - ясновидството ми е най-слабо развитият талант. Има къде къде по-напреднали хора в тази област.
 
JasminDate: Tuesday, 28.02.2017, 19:19 | Message # 10
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Lanfaer, духовита си, почваш да ми харесваш.  smile 

Ще ти кажа защо не харесвам теоретиците в магията. Събери 20 теоретика и им гледай сеира. Ще ти кажат 20 различни обяснения на едно и също нещо. После само им дай бухалки да се трепят и са се почнали да се налагат като изпущени от лудницата, защото никога чуждата истина не е истина и все придирят думите.  biggrin 

Много теоретици съм видяла, защото в рода ми обръщаме внимание на такива работи, за да ги избягваме. Никой теоретик не знае как работи магията. Само плямпат.

Магията работи. Вместо да се губи време в измисляне на теории, по-добре да се направи някоя практика. Обясненията трябва да стигат до там какво е необходимо за практиката, кое за какво служи, как действа, какво е нужно, кое какво показва и прочието конкретни неща. 

Ако трябват повече обяснявания, те са вече едното голо лично мнение. Така ни харесало да си мислим, че било. Ама така ли е, еми никой не може да знае със сигурност. Затова моето мнение и на повечето хора тук е, че всеки има право на лично мнение и да си вярва в каквото си иска.

Техниката е важна. Ако техниката работи, какво повече да и придиряме как е обяснена? Моята техника за ясновидство съм я демонстрирала на практика в форума. Идват хора, искат да им се гледа, пиша и веднага се вижда че техниката ми работи. Всеки от хората в форума, който е писал по темата за гледането, е показал точност и умения в гледането на напълно непознати хора. Какво повече от това ако ще е за ясновидство?!! Показани са работещи техники. Споделени са публично и който си прецени, може да ги пробва за себе си.

Ми да, що да не искам. Напиши тема ти как ползваш ясновидството. Ще стане хубава тема и ще си дойдем на правилната приказка.  smile Мисля, че ще е в пъти по-полезно, отколкото да се чуди човек какви течения имало и кой теоретик в магията как обяснявал.  biggrin
 
BalanarDate: Tuesday, 28.02.2017, 22:29 | Message # 11
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Според мен бъркате понятията. Това да гледаш на Таро,Руни и т.н не е никакво ясновидство. В случая има посредник (човекът който гледа) и даден метод, който през годините е трупал сила и действа. Гледам на Таро от няколко месеца, но до сега картите не са ме подвели никога (на моменти показват със стряскаща точност). Може да се каже дори, че съм самоук, защото прочетох около 4 страници в една книга - за един метод на "Гадаене" и какво значение имат според автора картите. След това прочетох една книга "Картинен ключ на Таро", която бих казал, че ме обърка повече от колкото ми каза и си останах със знанията от тези 4 страници. Ползвам само големите аркани и не изпадам в никакъв транс по време на практиката (и не мисля, че имам ясновидска дарба) Четох доста коментари за Таро и до сега не се намери някой който да обясни на какъв принцип картите се подреждат точно така, че да кажат истината. Аз лични го отдавам на създаден "Архетип, ерегор" или както искате го наречете. 
Важното е че действат!
Ясновидство е примерно хората като са ходили при баба Ванга и тя е имала някакви видения. Няма карти, руни, махала и индзинове - просто жената е имала "Ясно зрение".

Тука се беше появила някаква жена, на която и гледах и тя ми писа на лични и потвърди на 100% думите ми. Оказа се много полезна тренировка (да гадаеш на човек, който не познаваш), защото си безпристрастен и не познаваш човека - съответно интерпретираш по-малко.
Така че - си предлагам услугите с цел общото благо biggrin . Ако някой желае бих му гледал на карти. Може да се направи някаква практика - всеки който гадае по някакъв начин да се включи и примерно някой друг да е задал въпрос.
 
LanfaerDate: Tuesday, 28.02.2017, 22:44 | Message # 12
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Jasmin, че какво по-практично от това какво може да ти причини вреда smile в дадена област. Това смятам, че е важно! Иначе като навсякъде теория+практика е вярната рецепта според мен...Не можеш да познаваш добре теорията без да си го пробвал, не можеш да практикуваш без да поназнайваш с какво се захващаш. smile Аз активно НЕ ясновидствам, старая се специално да не го правя, поради горното написано от мен. Така или иначе практикувам доста...опасни неща :), а съм се нагласила да живея поне до 100. Семейна традиция е. Така, че ясновидствам само безволево, при изключителна нужда.
  Balanar, наистина си съвсем в началото, ако смяташ, че "картите" ясновидстват и "картите" се подреждат... :), но ще го разбереш по-нататък. Няма значение как ясновидстваш. НО ако си без роден талант няма как да "виждаш" без патерица - тарото е единият от пътищата. Път, абсолютно непознат от мен.
 
BalanarDate: Tuesday, 28.02.2017, 23:33 | Message # 13
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Хайде чети малко по задълбочено какво съм написал: "Това да гледаш на Таро,Руни и т.н не е никакво ясновидство"  Balanar, наистина си съвсем в началото, ако смяташ, че "картите" ясновидстват??
Също под подреждане имам в предвид размесване на картите - да ги меша, меша и на края да ми излезе "подредба", която да разтълкувам.
Ами не съм забелязал да имам вроден талант да съм ясновидец, но от 15 гледания на карти не съм бил подвеждан нито веднъж.
Както и да е пак влизам в спор с човек, който дори не е прочел какво съм написал.
Не ми се занимава отново.
 
JasminDate: Wednesday, 01.03.2017, 07:37 | Message # 14
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Balanar, видях, че си питал Макс Магьосника такива работи, но не се намесих, понеже сметнах, че те интересува само неговото мнение. Сега пишеш, че не се намерил никой да обясни принципа на подреждане на картите на тарото, за да кажат истината. Наистина считам, че всеки може да вярва в каквото си иска и това няма значение, така че ако не ти хареса обяснението ми, не го брой за натрапване. За мен няма чак такова значение кое как работи в магията и кой как си мисли, че работи, стига да работи. Тарото е ясновидство, едно от многото проявления.

Ясновидството се проявява по най-различни начини. Някои сънуват. Други виждат. Трети чуват. Четвърти пишат. Пети трябва да пипнат предмет, за да видят. Шести пипат предмет и чуват. Седми рисуват. Осми просто знаят. Тук са карти, и-дзинове и всичко за гадаене. Може да се изброява още, но е безсмислено, защото начините са много. Имат и комбинации на проявление при някои хора.

Ясновидецът научава ограничено. Едни могат да ясновидстват само на другите, а на себе си не могат. Втори на себе си могат да ясновидстват, а на другите не могат. Трети не могат да гледат на конкретен човек, а гледат на цели държави какви са световните събития. Четвърти намират изгубени хора и за нищо друго не им върши работа ясновидството. Пети виждат само бъдещето. Шести виждат само настоящето. Седми виждат само миналото. Може още да се изброява, но няма смисъл, защото разнообразието е голямо. Тук също има комбинации на проявление при някои хора.

Някакъв мит е, че ясновидството е еднакво при всички. Аз съм ясновидец по един начин, ти си ясновидец по друг начин, ланфаер е ясновидец по трети начин, другите са по техните си начини. Някои са се развивали повече в тази област, други по-малко. Някои неща са общи в ясновидството, но има и много разлики, както и сам виждаш.

Тарото е ясновидство и няма наредба на картите. В рода ми сме правили следния опит. Нареждат се карти таро за някой човек и всеки прави тълкуване на тези карти независимо от другия. Еми не казваме еднакви неща, нищо че картите, които виждаме са едни и същи. Такава практика може да се постигне и тук, ако се постне една подредба на карти таро и всеки независимо от другия пише какво вижда и накрая се сравни кой какво е писал. Пак ще е точно, но и тук всеки ще казва различни неща. Затова Ланфаер ти пише, че картите не се подреждат. На едно мнение сме с нея. Какво подреждане, като всеки казва различни неща при едно и също хвърляне на карти? Това е и според моето мнение еми ясновидство с патерица, както и Ланфаер ти е написала.

Когато е било измислено да се гледа на таро, и-дзин, руни и други неща, не е имало егрегори и архетипи и пак е работело.

От практическа гл.т. ти може никога да не добиеш други начини да ясновидстваш, освен този. Даже може с друго таро да не получиш същите добри резултати или да не ги получиш с руни или с и-дзин и така нататъка. Или пък да ги получиш и да имаш даже и по-добри резултати. За всеки е индивидуално. smile Така мисля. Това е само моето лично мнение.  smile

Quote Balanar ()
Тука се беше появила някаква жена, на която и гледах и тя ми писа на лични и потвърди на 100% думите ми. Оказа се много полезна тренировка (да гадаеш на човек, който не познаваш), защото си безпристрастен и не познаваш човека - съответно интерпретираш по-малко.
Така че - си предлагам услугите с цел общото благо biggrin . Ако някой желае бих му гледал на карти. Може да се направи някаква практика - всеки който гадае по някакъв начин да се включи и примерно някой друг да е задал въпрос.

Тук хората, които искат да им се гледа, пишат по съответната тема и ние им гледаме. Търсят ни и чрез формата за контакт. Не гледаме на това като практика, а като на начин да помагаме на хората да се справят. Обикновено идват да ни търсят в труден за тях момент. Помагаме им както можем.  smile


Message edited by Jasmin - Wednesday, 01.03.2017, 08:05
 
JasminDate: Wednesday, 01.03.2017, 07:55 | Message # 15
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Lanfaer, съгласна съм с теб.  smile
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » ЯСНОВИДСТВО, ТАРО И ДРУГИ » Ясновидството-рискове
 • Page 1 of 7
 • 1
 • 2
 • 3
 • 6
 • 7
 • »
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz