Friday, 20.04.2018, 16:44НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Безсмъртие - Page 4 - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Forum moderator: IRBIS, magic  
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » МАГИЯ » Безсмъртие (видове, начини за постигане, цели, смисъл и Божия промисъл)
Безсмъртие
KasandraDate: Sunday, 14.05.2017, 04:17 | Message # 46
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
Харесвам Кастанеда, статията също ми допадна и осъзнавам собствената си незначителност на фона на безкрая. Това осъзнаване пък ми дава спокойствие и уравновесеност при решаване на проблеми. Т.е. самото осъзнаване колко нищожен е моят проблем на фона на цялото ме успокоява и от там решенията ми вече са на база логика, а не емоция. Само не виждам къде е скуката в цялата работа?

Quote LyLyth ()
Що за живот може да бъде едно безсмъртие - не просто скука, а ужасна, антагонистична, безкрайна и обезличаваща скука..

Можеш ли да си представиш колко възхитително е да си безсмъртен? Да не зависиш от времето? Това е да имаш време да учиш още и още. Това е да можеш да обикаляш света и да го разгледаш целият без да бързаш. Това е да можеш да наблюдаваш прогреса (или регреса) smile на човечеството и да участваш в него. Това е живот с безкрайни възможности. И в такъв един живот няма място за скука. Скуката е за мързеливите, за тези които не знаят как да използват времето и го запълват със... скука. smile

Бих писала още по темата, но цяла нощ се главоболях с едни документи и сделки и смятам близките два дена да ги отдам на пълна почивка. Очакват ме сън, СПА и пак сън. smile


Message edited by Kasandra - Sunday, 14.05.2017, 04:19
 
magicDate: Sunday, 14.05.2017, 14:33 | Message # 47
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Някога животът е бил много по-къс от сега. Хората са смятали, че 50 г. е дълбока старост и малцина са доживявали до толкова. Сега вече 50 г. ни звучи по друг начин.

Мисля, че в гените ни е закодирано да сме безсмъртни, но още не сме готови да получим този дар като човечество. Затова от него се ползват само малцина след като изпълнят специални условия.

Вероятно част от програмата за безсмъртие, която е в гените ни, ще се активира след много векове, когато ние сме не само по-умни, но и още много по-еволюирали и способни да живеем при други условия.

Замисляли ли сте се за криониката. Замразяват човек, който е болен и той се съхранява напълно и може след много векове да се размрази, когато болестта му може да се излекува. През това време замразеният човек не старее.

Може би ще станем безсмъртни при някоя от поредните ледникови епохи на Земята. Обаче няма да е скоро.


На всички желая щастие и добрини!
 
LyLythDate: Sunday, 14.05.2017, 20:53 | Message # 48
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline

Quote
Мисля, че в гените ни е закодирано да сме безсмъртни

Крайно неиздържано твърдение. 
Чисто семантично "безсмъртие" означава точно това - без смърт, но фактът, че животът може да бъде отнет, сам по себе си говори за логическия разпад на твърдението.."Без смърт" означава състояние, в което животът продължава, независимо от състоянието на системата. Или казано с други думи - ако те накълцат на пържоли, все така да продължаваш да си жив. Иначе не е безсмъртие, а е дълголетие и отново смърт след определен период t от време. Най-близко изглежда дъждовният червей, колкото и да го кълцаш, все така е жив. Но и той умира - изсъхва на слънце или размазан под обувката на пихтия...

Но все така виждам картината с безсмъртието - нула смисъл от каквото и да е. Агонизираща скука. Антихуманна.

Колко време ще учи човек и какво ще учи - десетилетия, столетия, хилядолетие.. И колко информация има за приемане на фона на безкрайното време!?? Възход и падение на човечеството?!?
Нищо от това, което познаваме сега, не би било същото, защото нищо няма да има значение. Ако сега човечеството напредва, търсещо смисъла и нещото, което да даде стойност на краткото му пребиваване, то едно безкрайно, независещо от нищо съществуване ще е причина за анти-функционалност и анти-творчество. Нито материалът, от който е построен Вселената, нито функцията и устройство ѝ, нито каквото и да е друго - медицина, икономика, технология... нищо не би останало същото, защото нищо от това няма да има значение за човека поради това, че ще изчезне и една от двигателните сили на човека - адаптивността... нуждата от адаптиране, промяна и еволюция във всичките им форми - физическа, интелектуална, емоционална и прочее. А любовта??? И тя ще изчезне.

А и на Земята всяка форма е преходна. Единственото безсмъртно е душата, която се ражда отново и отново. Не мога да докажа последното си твърдение от гледна точка на съзнанието и личността на конкретния човек, но от чисто материалистична гл.точка самите процеси на планетата го загатват. Всичко се разпада до някакви елементи и частици и отново се синтезира и изгражда чрез кръговрата..
 
LyLythDate: Sunday, 14.05.2017, 20:55 | Message # 49
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline


защо няма опция за редакция на пост?!
 
KasandraDate: Sunday, 14.05.2017, 21:35 | Message # 50
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
Quote LyLyth ()
Нищо от това, което познаваме сега, не би било същото
Не можеш да минеш два пъти през една и съща река. smile
Дори само да стоиш и да съзерцаваш промяната пак е възхитително и не може да ти донесе скука.
Всеки път когато успея да се откопча от бизнес ангажименти бягам в Балкана за поне седмица. Групичката ни е от 5 човека и си правим лагер далеч от туристическите пътеки. През целият ни престой сме с изключени телефони и почти не разговаряме помежду си, за да можем да се насладим на спокойствието и на природата. Аз използвам времето да медитирам, да се слея с елементите, правя и дълбока автохипноза и това е най-пълноценно използваното от мен време.
Ти отричаш безсмъртието и не го разбираш или не искаш да го разбереш. Безсмъртие е когато няма естествена смърт, тази която е поради старост или болест.
На мен ми прави впечатление, че много наблягаш на скуката:

Quote LyLyth ()
Но все така виждам картината с безсмъртието - нула смисъл от каквото и да е. Агонизираща скука. Антихуманна.

Скуката обхваща хората без цели. Защото колкото и незначителни да сме на фона на цялото ние сме се родили и съществуваме. И ако се подхлъзнем по тази плоскост със незначителността ни, то логичният извод е че и животът ни е безсмислен и да вземем да му сложим край или да потънем в дълбока депресия от скука. Не мисля, че това е целта на съществуването ни.
Мисля, че целта на раждането и съществуването ни е да се научим да обичаме и да мразим, да бъдем и лоши, и добри, да се учим, да си поставяме цели, да ги постигаме или да се проваляме, да изпитаме болка, скръб, радост, опиянение и изобщо цялата гама от човешки емоции и във всичко това да потърсим баланса. Ако обаче тръгнем с мисълта колко сме нищожни и колко е скучен живота се обричаме на наистина агонизираща скука и самосъжаление, а това е един много безсмислено пропилян и жалък живот.
 
LyLythDate: Sunday, 14.05.2017, 22:06 | Message # 51
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Quote
Безсмъртие е когато няма естествена смърт, тази която е поради старост или болест.

Не, не е това. Безсмъртие е състояние без смърт. Другото е дълголетие и регенерация.

Явно разбираме думата скука различно. Тази статия се чете с много голямо "едно наум" и обхваща неща много по-дълбоки от ежедневната скука.:)

Иначе смисъл на живота е живеенето само по себе си. Личните под-смисли са лични и не са общочовешки.
 
KasandraDate: Sunday, 14.05.2017, 22:49 | Message # 52
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
За безсмъртието мога и да се съглася (почти), но за скуката не. Аз съм буквалист и колкото и с едно и две на ум да я чета тази статия скуката пак си остава голяма досада, предизвикана от невъзможност или нежелание да се прави нещо интересно или пък от еднообразие; отегчение, тегота, тягост. Всеки
ден едно и също – скука - както е описана в тълковният речник.
И въпреки депресиращото заглавие има какво да се извлече от статията.

"Когато ви налегне скуката - отдайте й се, нека тя да ви изпълни, потопете се в нея, стигнете до дъното й. Като става дума за
неприятности, правилото е следното: колкото по-скоро стигнете дъното,
толкова по-бързо ще изплувате на повърхността. Идеята тук, ползвайки
думите на англоезичния поет, е да прегърнеш страховете си. Причината, поради която скуката заслужава такова внимание, е там, че тя е чисто,
неразредено време в цялото му повтарящо се, претрупано и монотонно
великолепие. Скуката е, така да се каже, вашият прозорец към времето,
към онези негови свойства, които сме склонни да игнорираме до такава
степен, че чак разклащаме душевното си равновесие.
Иначе казано, тя е вашият прозорец към безкрайността на времето или, с други думи, поглед
към вашата незначителност в него. Вероятно с това може да се обясни тревогата през усамотените вечери на вцепенение, или очарованието , с
което понякога наблюдаваме прашинката, кръжаща в слънчев лъч,
- а някъде тиктака будилник, жега е и силата на волята клони към нула."

Това да стоя и да наблюдавам прашинките в слънчевите лъчи или да си мисля колко малка и нищожна съм (като прашинка) на фона на планетата, космоса и безкрая не е скука, а момент на осъзнаване. Осъзнаване, че Бог, Природата, Вселената (както искаш го наречи) е толкова велика и могъща сила, че отделя внимание и изпипва в детайли и най малката частица колкото и незначителна да е във вселената.
Светът е колкото саморазрушителен (човешка заслуга), толкова и прекрасен и съвършен.
При мен няма място за скука. Когато ежедневието ми стане монотонно и се окажа с "излишък от време" (според Бродски това е предпоставка за скука) то започвам да съзерцавам творенията на природата. Няма по-велик художник от природата. Да стоиш и да наблюдаваш колко красиви и различни са насекомите, растенията, всяка тревичка - това наистина е момент в който освен, че изпълваш душата си с красота и съвършенство, но и осъзнаваш колко си нищожен спрямо природата.
Ние раждаме деца - даваме живот на нещо толкова малко и безпомощно, но в същото време съвършено само по себе си, но всъщност ние само износваме плода който е творение на сам,ата природа както и самите ние сме нейно творение.
В заключение ако скуката е излишък от време в който мога да се отдам на съзерцание, то нека бъде скука. smile
 
LyLythDate: Sunday, 14.05.2017, 23:16 | Message # 53
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
:)))

Когато за първи път попаднеш в ОС, чувството е изумително. Едва тогава се взираш в картините. Всъщност са ..много повече HD от реалността по-важното идва не с разбирането, че сънуваш, а с осъзнаването на това, че се намираш в нещо, което НЕ е реално, нещо, което си създал ти и чийто смисъл е изкривен, налудничав или дори липсва.
Тази статия илюстрира първите симптоми на осъзнаване на Реалността и, евентуално, началото на пътя ..магическия път. В Източните традиции - да повдигнеш за муг булото на Майа.

Много хора никога не достигат до ОС, други имат 2-3 такива и после забравят. Има и такива, които смътно нещо усещат. Нещо, което сякаш не е точно така, както е... Но не могат да си спомнят, какво точно не е наред, напълно не разбират, но смътно усещат. По същия начин е и с Реалността. Едва ли ще разбереш какво казвам, защото мислиш за нещата буквално, а това затруднява, понеже липсва съответния опит (преживян), за когото говоря.

Не става дума за депресия или отнемане на живота, осъзнаването на нищожността и липсата на смисъл е освобождаваща, ако наистина е осъзната, Но и до такива случаи се стига, предполагам, че описаното от Макс е нещо като мини потвърждение за това "да надникнеш неподготвен".

Скуката в статията е равносилна на човек, който усеща, че нещо не е наред, но не знае какво.. И вместо да се отдаде на усещането и да погледне детайлите, да види реалността на съня като нереалност, каквато в действителност е, той се отдава на емоцията и бива изхвърлен от съня или всмукан в друг. А ти си буден в свят, който не съществува и мислиш и действаш така, сякаш съществува. Ти в онзи момент не си тяло, а чисто съзнание в пространство, което го няма, но е факт - има те теб и нищо друго освен теб..:)
Така се случва и с хората, изпитали скуката, за която се говори в статията. И вместо да се вгледат и да се осъзнаят за реалността, биват всмукани от живота във всякакви дейности, с които се опитват да приглушат усещането. За всички останали "сънят" продължава и "програмата" тече гладко и непрекъсвано..точно като сънища, в които никога няма да има осъзнаване.
..Време ми е да спя. Да се надяваме, че Макс ще е по-близо до онова, което се опитвам да кажа. Не съм добра в обясненията.Явно.
 
LyLythDate: Sunday, 14.05.2017, 23:17 | Message # 54
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Беше ми приятно да разменим думи.
 
magicDate: Monday, 15.05.2017, 06:05 | Message # 55
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
LyLyth, магията се занимава от хилядолетия с безсмъртието. Неговите характеристики са зададени още от древността. Няма необходимост да си ги измисляме наново.

Няма древна цивилизация, която да няма разработка за безсмъртие. Прочети Матабрахата за приготвянето на специална напитка за безсмъртие или се поинтересувай за философския камък на алхимиците. Прочети за китайците и техните открития за безсмъртието. 

Безсмъртието е два вида. Духовно и физическо. Духовното безсмъртие всички го имаме. Физическото безсмъртие е съпроводено винаги с младост без болести. Напитката от Матабрахата за безсмъртие връща младостта и здравето. Философският камък пак така дава младост и лекува всички болести. Дори се знае за Светия Граал, че който пие от него, забравя за всички болести, става вечно млад и безсмъртен. 

Kasandra е права, че скуката е за хората без цели. Когато знаем какво искаме, нима сме в състояние да скучаем, вместо да се стремим да си постигнем целта?!! Няма такъв човек, освен ако нещо не му е сбъркано.


На всички желая щастие и добрини!
 
magicDate: Monday, 15.05.2017, 06:09 | Message # 56
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Quote LyLyth ()
защо няма опция за редакция на пост?!

Навремето имаше едни теми, които трябваше да се редактират и разделят. Модераторите опитаха и имаше някакъв проблем с форума. Едни мнения се изтриха. Стана някакъв проблем. Някой модератор нещо е объркал и не знам как да го оправя. Сега няма опция за редакция.


На всички желая щастие и добрини!
 
IRBISDate: Thursday, 18.05.2017, 05:57 | Message # 57
Новак
Group: Модератори
Messages: 35
Reputation: 0
Status: Offline
Quote LyLyth ()
защо няма опция за редакция на пост?!

http://magic-school.ucoz.net/forum/2-13-218-16-1479324316

По моя вина. Извинявайте за изтритите постове.


 
LyLythDate: Friday, 19.05.2017, 15:55 | Message # 58
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
"Първата стъпка към това, за да станеш мъдър, е съзнанието, че си роден смъртен невежа; и ако ти не се смяташ неразумен в мнението на другите, отблъсни безумната мисъл да се смяташ мъдрец, в своята собствена смъртност."

magic
Quote
...магията се занимава от хилядолетия с безсмъртието. Неговите характеристики са зададени още от древността. Няма необходимост да си ги измисляме наново.


и от хилядолетия до днес няма ни един безсмъртен. Защо ли...

IRBIS, пиши на съпорта, ще ти решат проблема.
 
magicDate: Friday, 19.05.2017, 17:12 | Message # 59
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
LyLyth, безсмъртието е вечна младост и здраве, което касае само липсата на естествена смърт. Насилствената смърт не влиза в сметката. 

От хилядолетия до наши дни светът е изпълнен с престъпници и с лоши хора, които биха искали вечна младост и здраве. Ако получат безсмъртието те биха навредили много на цялото човечество. Те не биха се поколебали да измъчват, за да получат нужните им знания и след това да убият този, който им ги е дал. 

Аз лично се радвам, че за никой безсмъртен нищо не се чува и темата е като една неразгадана от хилядолетия мистерия.

Упорито считам, че ние като човечество не сме готови да имаме такъв дар. Малцината, които го имат, няма да го споделят и със сигурност няма да се разкрият кои са, преди цялото човечество да добие безсмъртие. Това няма да е никак скоро. Ние няма да го доживеем, нито нашите внуци и правнуци и техните такива. Мисля, че ще минат хилядолетия, преди да получим като човечество нужния морал, за да бъдем безсмъртни и да не вредим на себе си и на Вселената.


На всички желая щастие и добрини!
 
ChronosDate: Saturday, 20.05.2017, 16:06 | Message # 60
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Quote LyLyth ()
и от хилядолетия до днес няма ни един безсмъртен. Защо ли.

Зависи кой питаш. Ако питаш науката, освен, че няма безсмъртни, магове също няма. Защо ли.  biggrin


Без бряг е времето!
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » МАГИЯ » Безсмъртие (видове, начини за постигане, цели, смисъл и Божия промисъл)
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz