Friday, 20.04.2018, 16:40НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Има ли БЯЛА и ЧЕРНА магия? - Page 2 - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Forum moderator: IRBIS, magic  
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » МАГИЯ » Има ли БЯЛА и ЧЕРНА магия? (да си поговорим за магия...)
Има ли БЯЛА и ЧЕРНА магия?
MorganaDate: Tuesday, 27.12.2016, 21:10 | Message # 16
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 56
Reputation: 0
Status: Offline
Шадоу, така и така си почнал да обясняваш подробно, би ли споделил кои материали биха задържали енергия и стават за направа на талисман?
 
BalanarDate: Wednesday, 28.12.2016, 11:32 | Message # 17
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Shadow, в никакъв случай не казвам, че нямаш право да имаш такова мнение. 
Напротив! похвално е, че имаш познания и теории на тези теми.
Всичко, което казваш е обвързано с някакво логично обяснение и "доказателство", но няма как да приема твоето виждане за мое или истинно. Както казваш ти - тогава нямаше да съм аз smile
Относно титлите и така нататък съм напълно съгласен, че това че някой е известен или уважаван някъде си не го прави всезнаещ и безгрешен. 
Просто нещата, които казваш са донякъде в разрез с моите виждания и по-важно на вижданията на хора, на които вярвам. Не казвам, че не си прав!
Жалко, че нямам капацитета да разискаме по-задълбочено темата, защото ако срещу теб стоеше някой човек с достатъчно знания и опит, щеше да се получи много добра дискусия.

Имам само един въпрос - отричаш етера и аурата, такава каквата се представя.
Кажи ми според теб какво представляват астралните същества? От каква енергия са създадени или и тях отричаш. Примерно говоря за същества от рода на - колективно насочвани мисли на милиони хора към нещо - примерно религиите или самите наши мисли (те също образуват някаква енергия/същество в астрала) Аз също смятам, че е доказано че такива същества съществуват и черпят/ние черпим енергия от тях. Щом те са способни да черпят енергия, значи имат някаква цел и предназначение, което означава и някакво съзнание. Как обясняваш това, щом за теб магията е нищо повече от владеене на електромагнитната енергия.
 
theshadowDate: Wednesday, 28.12.2016, 11:45 | Message # 18
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
Алфа, няма астрални същества... Няма и астрал... Самата история на това как е измислен астрала и от кого- го доказва... Блаватска не случайно няма право да стъпва в няколко държави- под най-строго спазвана забрана- руска шпионка е, която изнамирала суеверни и лековерни хора, заемащи ключови постове и...

Всъщност нека да разкажа самата история на разкриването на номерата на Блаватска...

Астралът го е измислила за удобство да се доближи до и да вкара в състояние на хипноза Алфред Пърси Синет- говорител на британското правителство в Индия- за да му източи секретна информация, възползвайки се от лековерието и по-точно - от суеверието му... Той си бълнува астрал и учители, които редовно му "пишели" писма а тя краде от него информация за чужда държава... В съучастие с една прислужница... Разкрито на ставащото е от Ричард Ходжсън - от Обществото за психични изследвания- след като прислужницата се издънила с пробутването на едно писмо "писано" от поредния учител... Притиснати, мадамите започнали да пеят и за други свои измами... Годината, в която това се случило е 1885...
 
BalanarDate: Wednesday, 28.12.2016, 12:22 | Message # 19
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Отново хубави истории, но не съм съгласен с теб.
Както и да е казах, че нямам нужните знания да споря на тази тема.
 
theshadowDate: Wednesday, 28.12.2016, 14:28 | Message # 20
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
Убеди се сам... Това е най-лесното...
За целта направи това, което аз правя, когато някой много иска да има астрал и да ходи из него - намери си мераклии, които да твърдят, че могат да излизат в астрал... Или ако и сам се бъркаш, че имаш такива "умения"... После... Намери трети безпристрастни лица и ги прати на конкретно публично място, с камера... Това- на точни ден и час... Излизащият в астрал - да види какво е на мястото в него ден и час, като го види след излизане в астрал - да опише подробно хората, които са там- как изглеждат, какво правят и прочието... И ако не съвпадне със записа от камерата... А то няма да съвпадне... Ще имаш доказателството защо астрал не съществува... Практическо доказателство...

А иначе- умът има едно такова нещо - нарича се бленуване, фантазиране... То дава много ярки образи и особено, ако е съчетано с медитация или друг вид трансово състояние, но... Но тези ярки образи не са истина... Да- точно с тези образи се спекулира- те се наричат астрал... Самото значение на думата- от астра- звезда- защото учителите на Блаватска по звездите живеели... Там онези същите учители, дето "пишели" писма... Та... Самото значение на думата астрал - също указва къде не ходят излизащите в астрала...  smile Няма звезден свят...  smile


Message edited by theshadow - Wednesday, 28.12.2016, 14:34
 
theshadowDate: Wednesday, 28.12.2016, 14:33 | Message # 21
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
Quote Morgana ()
Шадоу, така и така си почнал да обясняваш подробно, би ли споделил кои материали биха задържали енергия и стават за направа на талисман?

Те подходящите материали са много, но ето един примерен... Копирам примера на руски от уикипедия, защото от мързел...

"Две основные полиморфные кристаллические модификации двуокиси кремния: гексагональный β-кварц, устойчивый при давлении в 1 атм. (или 100 кн/м2) в интервале температур 870-573°С, и тригональный α-кварц, устойчивый при температуре ниже 573°С. В природе широко распространён именно α-кварц, эту устойчивую при низких температурах модификацию обычно называют просто кварцем. Все гексагональные кристаллы кварца, находимые в обычных условиях, являются параморфозами α-кварца по β-кварцу. α-кварц кристаллизуется в классе тригонального трапецоэдра тригональной сингонии. Кристаллическая структура - каркасного типа, построена из кремне-кислородных тетраэдров, расположенных винтообразно (с правым или левым ходом винта) по отношению к главной оси кристалла. В зависимости от этого различают правые и левые структурно-морфологические формы кристаллов кварца, отличимые внешне по симметрии расположения некоторых граней (например, трапецоэдра и др.). Отсутствие плоскостей и центра симметрии у кристаллов α-кварца обусловливает наличие у него пьезоэлектрических и пироэлектрических свойств."


Message edited by theshadow - Wednesday, 28.12.2016, 14:39
 
BalanarDate: Wednesday, 28.12.2016, 15:22 | Message # 22
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Сянка...
Аз ти говоря за астрални енергии, породени от собствени и колективни мисли и не само. Това няма нищо общо с това да видя какво се случва на другия край на града.
Там е друг свят, друго измерение и не е видим с очите, че да го съпоставяме с камери.
 
magicDate: Wednesday, 28.12.2016, 15:29 | Message # 23
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Внимателно следя дискусията. Шадоу, отричаш, че е възможно да се види какво се случва на друго място чрез излизане в астрал, но си в състояние да казваш на хората, които не познаваш, неща, които няма от къде да знаеш. Това не е ли излизане в астрал, само че го наричаш с друго име.

На всички желая щастие и добрини!
 
magicDate: Wednesday, 28.12.2016, 15:35 | Message # 24
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, как мислите ни да могат да направят цял друг свят от друго измерение? Астралният свят е по-фино ниво на нашия свят. За да отиде в астралния свят, съзнанието се прехвърля от едно равнище в друго, а не се мести от едно пространство в друго или от един свят в друг.

Ето тук има повече информация: http://www.svetlinacenter.com/astralen%20sviat.html

Астралът е наричан царство на илюзиите и може би затова шадоу отказва да го разбере.


На всички желая щастие и добрини!
 
BalanarDate: Wednesday, 28.12.2016, 16:49 | Message # 25
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
magic, Друго имам в предвид. Седни да мислиш всеки ден колко си нещастен и нямаш късмет. Мисли го това 1 година. Повярвай ми създал си много негативна енергия, която аз наричам астрална (създание), което ще иска ти да бъдеш нещастен. Ако се опиташ да бъдеш щастлив, това "създание" ще се уплаши че няма да може да черпи повече енергия от теб и ще ти вкарва кофти мисли отново, за да мислиш за него. Неговата цел е да си нещастен! Можеш да се измъкнеш, но няма да е лесно нито бързо. Да ти кажа никак няма да е илюзия в този момент, това което си създал и ти се случва. Не съм имал в предвид буквално друг свят, просто така се изразих, защото това не е видимо с окото, че да правим експерименти с камери. Видим е етера, който shadow отрича. Всички можете да го видите около пръстите си - много близо до тях. Като мъглявина е.
 
KasandraDate: Wednesday, 28.12.2016, 18:03 | Message # 26
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, ако цяла година мислиш, че си нещастен значи си в депресия и ти трябват качествени антидепресанти.
Съгласна съм с magic, че астралният свят е по-фино ниво на нашият.
 
BalanarDate: Thursday, 29.12.2016, 10:35 | Message # 27
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Хора давам примери, защо приемате думите ми буквално. Наистина ли не ме разбирате какво искам да кажа. Не съм казал, че астралният свят не е на по-фино ниво от нашия, а че с мислите си влияем на астралния свят и образуваме определени енергии и структури.
 
theshadowDate: Thursday, 05.01.2017, 08:21 | Message # 28
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
Говорите, сякаш не се знае какво са мислите, не са изследвани и има място за две мнения по въпроса... Но нещата не стоят точно така- има технология и се знае много добре какво са мислите... Едно примерно приложение на тази технология е в медицината- има такъв инвалиден стол, който позволява напълно неподвижни инвалиди да го управляват с мисълта си само... По-стара версия на стола-

https://www.youtube.com/watch?v=1VPY1d2t_FE

Та... Има яснота по този въпрос какво са мислите и какво не са, а също и какво могат и не могат да правят- технологията е доста напреднала още и още ще напредва и...

Съжалявам, но няма такива работи като астрален свят, няма и такова нещо- "с мислите си влияем на астралния свят и образуваме определени енергии и структури." Не образуваме с мислите си абсолютно никакви енергии и структури... Това е научно доказан факт...


Message edited by theshadow - Thursday, 05.01.2017, 08:24
 
magicDate: Friday, 13.01.2017, 15:20 | Message # 29
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Изказванията на науката за мислите не ги вземам на сериозно. Има много неща, които маговете знаят от векове, а учените тепърва откриват или не им изнася да си признаят, че съществуват.

На всички желая щастие и добрини!
 
theshadowDate: Saturday, 14.01.2017, 11:20 | Message # 30
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 82
Reputation: 1
Status: Offline
magic, това не е отговор. Астрал, етер и прочие, в което се бъркаш, че мислите имат свой собствен живот, просто не съществува... И това е прозрачно доказано... А тези, които са го доказали, не са се бояли да се споменават имената им и да се повтаря многократно експеримента им... Те са двама- американският физик, носител на Нобелова награда- Албърт Майкелсън е единият, а вторият е професорът по химия Едуард Морли... Опитите на Майкелсън-Морли са проведени между 1881 и 1887 година... Повторени са в последствие от Колумбийския университет, също и от други учени... Изводите от тях са два- че етер не съществува и че скоростта на светлината е една и съща във всички посоки... 

Ако посочиш кой и как е успял да обори опитът на Майкелсън-Морли, може да има конструктивен разговор, ако ли не... Общите приказки за мен не доказват нищо...  smile
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » МАГИЯ » Има ли БЯЛА и ЧЕРНА магия? (да си поговорим за магия...)
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz