Tuesday, 20.03.2018, 10:11НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

За какво я използвате магията? - Page 2 - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 2 of 6«123456»
Forum moderator: IRBIS, Kasandra 
Форум за магия » ГОВОРИЛНЯ » ДА ПОГОВОРИМ » За какво я използвате магията?
За какво я използвате магията?
IRBISDate: Sunday, 18.06.2017, 07:15 | Message # 16
Новак
Group: Модератори
Messages: 35
Reputation: 0
Status: Offline
Моето мнение е по средата между мненията на Kasandra, LyLyth и на magic. Трябва всеки сам да си прецени как ще помага. Преценката ни винаги си зависи от личните ни морал и убеждения и от това няма как да избягаме. Все пак е хубаво да мислим за последствията за човека, на който помагаме, за последствията и за нас самите, защото не всеки път, но от време на време има и такива. Както magic, така и аз съм на същото мнение, че светът ще стане много лош, ако хората не си помагат.

А какво дава магията зависи от това каква е магията. Може да дава различни неща и като се занимавам с различни видове магия виждам как всяка от тях ми влияе по различен начин и ми дава различни неща. Някои видове магия дават развитие на духовността, други дават целителство, трети дават уменията да се управлява личния живот и така нататък. Ефектът всеки си го преценява сам за себе си съобразно това до колко добре е усвоил разните техники и какво е целял. Обаче трябва да се внимава, защото не винаги това, което искаме, е правилното за нас и нашето развитие.


 
ChronosDate: Sunday, 18.06.2017, 14:56 | Message # 17
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Аз пък съм на едно мнение с magic. Изтокът не само, че счита, че е хубаво да се помага, но даже акцентира на това, че доброто се връща към онзи, който го е направил. Такава е кармата според Изтока. Ето го отразено и в културата на хората от изток и въобще LyLyth не е права.Също и тук:Без бряг е времето!
 
BalanarDate: Sunday, 18.06.2017, 16:48 | Message # 18
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Хора, прекалено буквално приехте нещата..
Когато казах, че с помощта си можеш да навредиш нямах в предвид да се затварят болници и така нататък.
Самият аз храних бездомница половин година, докато много набожните ми съседи я отминаваха.
Имах в предвид за по различни намеси от сорта на любовната магия - огромна глупост. Също така примерно просперитет в работата и подобно.
Магията е НАСИЛСТВЕНА намеса във вероятностите и събитията. Това да се събереш с някой или да станеш директор по този неестествен начин би довело най-вероятно до пагубни резултати. Примерите са хиляди. Разберете всяка магическа намеса си има последствия и затова подкрепям Лилит, че е по-добре да я прилагаме върху себе си.
Разбира се че трябва да си помагаме взаимно, но за това не винаги е нужна магия.
 
LyLythDate: Sunday, 18.06.2017, 17:29 | Message # 19
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Я, можело да се получи явно biggrin smile

Добре... Създали сте форум, вярвате, че всеки може да се научи на магия, пишете теми и мислите практики, а после се отнасяте с хората как??? - безпомощни, неспособни?? Не случайно спрях да пиша. Хората не искат някой да им помогне, искат някой да го направи место тях. Така всичко остава ненаучено...
Не отхвърлям изцяло помощта. Ние израстваме, учим се, ставаме хора, именно един чрез друг, но..НО! Ако искаш да помогнеш на някого, научи го как сам да си помогне. Тогава всеки с късмета си, с уменията си, с ума, душата, емоциите си и прочее и каквото си надроби, сам да си го сърба!
Никой на никого не е длъжен. smile

За лично споделяне...намирам магията за част от пътя ми, по-скоро не като нещо външно, което се е случило, а като едно огледало, с което се погледнах и сега с интерес изучавам себе си. Мятам по някое таро, в критични ситуации лекувам най-близките си, но до там.
Бих ги научила, ако проявят желание и интерес. Ако не - имат право на избор.

С какво мислите, че можете да помогнете на някого?? - пари, здраве, късмет, любов??? Какво? Каквото и да направите, ще помогнете на един, ощетявайки друг, чиито възможности са били по-големи или пък заслугите му... Давате предимство на единия, по-слабия, по-неспособния и мислите, че е добро??!?
Не приемайте думите ми като критика, дреме ми кой как живее, споделям мнение и не е нужно да се засягате. Дали ще помислите по този начин за нещата, това вече е съвсем друга тема.

Затова предпочитам Изтока. Техниките са същите, разликата е, че там има и мъдрост. Все пак времето си казва думата. smile
 
LyLythDate: Sunday, 18.06.2017, 17:40 | Message # 20
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
И..какво имам предвид:

Идеята са я показали добре тук:

https://www.youtube.com/watch?v=g5FFh8PH0mY

Желая ви хубав и спокоен уикенд.:)

https://www.youtube.com/watch?v=lxBwRwjfjas
 
KasandraDate: Sunday, 18.06.2017, 17:49 | Message # 21
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
"Ефекта на пеперудата" - имам някакъв смътен спомен за този филм. Но ако се водиш по него излиза, че не трябва да обичаме, да се сприятеляваме и дори да общуваме с други човешки същества, за да не повлияем на животите им.
Малко крайно, не мислиш ли?
 
LyLythDate: Sunday, 18.06.2017, 17:53 | Message # 22
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Касандра.. магията не е тъждествена на емоциите ни.
Да обичаме, да общуваме, да прощаваме или не, да се учим, да си помагаме със знания, съвет, физическа, емоционална помощ е едно, да използваме уменията си, за да направляваме и манипулираме другите и събитията е съвсем друго.

Какво всъщност разбираш под магия?
 
KasandraDate: Sunday, 18.06.2017, 18:06 | Message # 23
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
Quote LyLyth ()
Какво всъщност разбираш под магия?

Магията е точно това - да манипулираш събитията, времето и пространството. И грешно или не откакто го правя живея по-добре.
Манипулирам предимно обстоятелствата от типа да се срещна (случайно) с даден човек, за да му предложа услугите на фирмата си и все неща от този род. И сигурно променям куп причинно следствени връзки, но ако на някой не му харесва, ами да си ги промени и той. biggrin 
Просто примера който даде нямаше общо с магия и останах с впечатление, че си за пълна и тотална ненамеса което е оксиморон.
 
ChronosDate: Sunday, 18.06.2017, 18:21 | Message # 24
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
magic  е обяснил (не ми се рови да търся по коя тема беше) разликите между черната и бялата магия. В бялата магия не може да се даде нещо на някой, който не го е заслужил или да се направи нещо, което наврежда на някой друг, защото бялата магия се прави по специален начин със запрещение именно срещу такива работи.

Ако запрещението срещу негативите не се съдържа в магията, значи магията е някаква друга, а не точно бяла.


Запрещението липсва като механизъм при направата например на черната магия. Тогава няма какво да спре негатива и винаги има навредждания, които водят до примерно събирането насила в интимна връзка или по-зле, в семейство, с някой или примерно вземането на по-добра работа незаслужено, което е практически вземането от някой нещо, което да се даде на друг, който с нищо не го е заслужил. Примери много.

Черната магия носи лоша карма и се наказва. Бялата магия затова е бяла, защото е създадена да помага само на хората, които реално имат нужда от помощ и са я ЗАСЛУЖИЛИ с нещо (добра минала карма или с друго). Така че ако една връзка би могла да се спаси, то само тогава тя ще се спаси и то без да има насилие в този процес над нечии чувства и над нечия воля. Или пък човекът, който се е скъсал от работа и има нужната компетентност ще получи повишение в длъжност с предимство пред връзкаря, който иначе би взел по-добрата работа и парите от нея, без да има нужните качества. Примери и тук има много.

Бялата магия е изцяло насочена да помага. Не случайно даже лечителството е нейн аспект. От бялата магия няма и не може да има нито лоша карма, нито негатив. Трябва да е направена от бял маг (на дела бял, а не на думи) и тогава всичко е наред.

Що се отнася до Лилит, на няколко пъти я излавям, че говори за неща, от които грам понятие си няма, а освен това избягва да отговаря на директните въпроси, които не и изнасят. Продължавам да не съм на едно мнение с нея. biggrin


Без бряг е времето!
 
BalanarDate: Sunday, 18.06.2017, 18:38 | Message # 25
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Chronos, това което каза звучи много добре и интересно, но малко ми звучи на метод, който да оправдава хората да правят каквото си искат - в името на доброто.
Не ти ли напомня на великата инквизиция и в името на Бога...
Аз не мога да разбера това бяла, черна, лилава магия. Не е ли всичко едно и също, но с различна умисъл.
Пък и вече сме говорили колко косвени са понятията добро и зло.
 
Цеци_ВихронравDate: Sunday, 18.06.2017, 19:16 | Message # 26
Посетител
Group: Потребители
Messages: 128
Reputation: 1
Status: Offline
Баланар, съгласна съм с теб! Няма бяла, черна и оранбозова магия. Магията е една и е като нож. С него можеш да отрежеш хляб, за да нахраниш някого, а можеш и да убиеш този някого... wink 
Колкото до останалото... Не е нужно да си маг, за да направиш добро или зло, а да се изживее като велик инквизитор може всеки който се вземе прекалено на сериозно. Трябва си баланс... Все пак никой не е само добър или само лош.
Но ми хареса начина по който Касандра използва магията, за да си подобри качеството на живот. Ще го приложа и аз...


Внимавай какво си пожелаваш... Може да реша да ти го дам!
 
ChronosDate: Sunday, 18.06.2017, 20:44 | Message # 27
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, не те разбирам. Инквизицията е убивала хора, само защото се занимават с магия и с наука. Бялата магия се прави със запрещение, което означава, че е направена магията, но тя няма да подейства, ако има негатив. Идеята на запрещението е да се избегне субективната човешка оценка кое е негатив и кое не е.

Примерно в една любовна магия от де да знаеме дали тези хора се обичат, дали са един за друг и всичко останало. Обикновено имаме гледната точка само на едната страна, която е и пристрастна. Ако и ние сме пристрастни или сме в другата крайност и не ни пука за нищо , тогава 100% ще стане голям негатив.

Затова бялата магия се прави със запрещение срещу дори най-малкия негатив. Запрещението може да се закотви за външни фактори, а не за мнението на някой човек. Така че по нашия си пример с любовната магия, ако тя е бяла, прави се едно закотвяне и ако има негатив, магията за любов е направена, ама никога няма да подейства.

Не разбирам кое е общото между инквизицията и бялата магия.

Quote Balanar ()
Аз не мога да разбера това бяла, черна, лилава магия. Не е ли всичко едно и също, но с различна умисъл.

Точно в различната умисъл е разделението. Бялата магия се прави с грижа за хората и се мисли за последствията, да няма негативни проявления и натрупване на лоша карма. В някои други видове магия също има такива мотиви и като се прави магия, се мисли какво и защо се прави и какви са последствията, а не се прави просто така. Разделението на видове е условно, горе долу това е принципът за бяла, черна магия.


Без бряг е времето!
 
BalanarDate: Sunday, 18.06.2017, 21:17 | Message # 28
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Общото е, че и те са го правили в името на доброто.
Виш не казвам, че бялата магия или както я наричаш е лоша, а просто поднасям малко по-различна гледна точка. Нещата не винаги са бели и черни smile  Много бедствия са били предизвикани след добри помисли. Чел съм в психологията, че всяко действие се извършва с добра умисъл (най-често на този който я извършва smile  
Не знаех какво е това запрещение, но ми е чудно как става. 
Представи си изпращаш енергия в дадена посока и тя преценява, че ще има негативи и човека не го заслужава. Какво се случва с тази енергия - тя няма как просто така да изчезне?
Самият ти проявяваш интерес в хаос магията - там няма бяло или черно и всичко е позволено.
 
ChronosDate: Monday, 19.06.2017, 06:06 | Message # 29
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, в хаос магията за целта има създадени егрегори, които са доста интересни като начин на функциониране. Но трябва да тръгвам на работа и нямам време да ги описвам. Пък и можеш да прочетеш повече за тях в интернет, ако искаш.

Quote Balanar ()
Самият ти проявяваш интерес в хаос магията - там няма бяло или черно и всичко е позволено.
Това са думи на Питър Карол в Либер Нокс, които са извадени от контекста им. Цялото е, че всичко е позволено, ама само до частта, в която си избираш сам за себе си как да се развиваш.

Quote Balanar ()
Общото е, че и те са го правили в името на доброто.
Някой папа, май беше Йоан Павел 2, нали се извини публично за инквизицията. Не е било правено в името на доброто, а за да се присвоят парите и имуществото на убитите, а също и да не казват хора като нас, които се занимават с магия, също и учените, какво е устройството на света. Тогава църквата е лъжела, че земята е плоска и за още много други неща, каквито и били изгодни на нея. Според мен и сега църквата се управлява от алчни и безкрупулни хора, готови да лъжат и да убиват за присвояването на чужди пари и затова не я харесвам. В нея не може да се познае Бог. Не такава трябва да е църквата на Бога.


Без бряг е времето!
 
LyLythDate: Monday, 19.06.2017, 09:31 | Message # 30
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Balanar, точно така. Бяла и черна са условни, доколкото са обвързани от намерението. smile

Енергията няма цвят. Нито интелект, за да спре и да разсъждава добро ли е нещото, което трябва да направи или зло. И добро и зло от коя гледна точка. :)))
Наивни ..убеждения.
Всичко е в намерението. А резултатите...там вече зависи от много неща. Колкото повече "ако" задаваш, толкова повече се размива намерението...
Колкото по-голяма яснота в детайли имаме за това, което искаме и последствията, толкова по-близко до желаното е резултатът.

Пример пресен от вчера. Жена иска отговор - да замине ли за чужбина за много изгодно предложение за работа или да остане тук. И казва, че е труден, много труден избор. Пита кое е по-добре. По-добре за кое??? - за финансите й; за душевността ѝ; за близките ѝ; за здравето ѝ???
Това, което е добре за душата, не винаги е добре за физиката и т.н.
 
Форум за магия » ГОВОРИЛНЯ » ДА ПОГОВОРИМ » За какво я използвате магията?
Page 2 of 6«123456»
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz