Friday, 20.04.2018, 16:38НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

За какво я използвате магията? - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Forum moderator: IRBIS, Kasandra  
Форум за магия » ГОВОРИЛНЯ » ДА ПОГОВОРИМ » За какво я използвате магията?
За какво я използвате магията?
LyLythDate: Thursday, 15.06.2017, 21:12 | Message # 1
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Знам, че ви забраниха да общувате с мен, но да ви питам, пък вие, ако решите, не отговаряйте. biggrin

Как промени живота ви? Ей така - обръщайки се след години практика, смятате ли, че точно тя е довела до новата добра промяна? И как точно тя и сугурно ли е, че точно тя?!?

Моето мнение е, че човек взема множество дребни решения, робува на суета и глупави възгледи, но в живота си прави един единствен избор - да бъде или не по-добър човек! В това отношение за мен магията, по начина на моите възприятия, може да бъде стойностна, използвана единствено за промяна на собствената личност (душа) и израстването ѝ и за нищо друго, което робува на дребнавата и светска същност. Във всеки друг случай е само суета, която си заминава с кирливите кокали накрая на живота.

https://www.youtube.com/watch?v=QhJtaa-cCXg
 
magicDate: Friday, 16.06.2017, 13:24 | Message # 2
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
LyLyth, на никого нищо не забранявам. Думите ми бяха:

Quote
Моля отново в този форум да има мир! Моля да не се дискутира с хора, които не са духовно готови да общуват нормално. Само когато достигнат до нужното духовно ниво, би имало смисъл да се дискутира с тях и едва тогава ще бъдат приети.
 
В черната магия може и да е така, както пишеш:

Quote LyLyth ()
магията, по начина на моите възприятия, може да бъде стойностна, използвана единствено за промяна на собствената личност (душа) и израстването ѝ и за нищо друго

В бялата магия е важно да се помага на хората. В центъра на бялата магия не стои и никога няма да стои егоистичното Аз и неговите нужди.


На всички желая щастие и добрини!
 
BalanarDate: Friday, 16.06.2017, 14:12 | Message # 3
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
magic, от кога и защо да израстваш духовно е черна магия? Защо да е егоистично да се усъвършенстваш, та не е ли това целта на нашето съществуване?

Аз бих изразил малко по-различно мнение от твоето. Нали знаеш, че човек се учи от грешките и теслите в живота си и от нищо друго? Ако всичко беше песен и приказка какви поуки и уроци биха се усвоили - никакви!
Моята теория е, че ако помогнеш на някой "насилствено" чрез магия ти всъщност е голяма вероятността да му навредиш, защото урока не е научен. Според мен всяка болест, проблем и изпитание не случайно ни се случват, а душата ни има нужда от тях. Нуждите на душата и личните нужди мен ако питаш нямат нищо общо едно с друго. Ще помогнеш на човек да оздравее, но мизерията в душата му ще го разболее пак отново и отново, докато не реши вътрешния си проблем.

Аз също помагам на хората и то със сигурност много повече от средностатистическия българин, но не чувствам че главното ми призвание е това и не го правя за някакви облаги, които да чакам после (не визирам теб с това изказване).

Аз пък бих се съгласил с Лилит, че това е най-важното и истински стойностното в магията.
 
magicDate: Friday, 16.06.2017, 15:30 | Message # 4
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, ще ти отговоря с една притча. 

Веднъж, преди време, един Учител говорил пред събралото се множество от хора, а посланието му било толкова забележително, че всички се почувствали докоснати от думите му, изпълнени с любов. В тълпата имало един човек, който попил всяка дума от казаното от Учителя. Този човек бил много скромен и имал велико сърце. Думите на Учителя го докоснали до такава степен, че той поискал да го покани у дома си. Когато Учителят спрял да говори, мъжът си проправил път в тълпата, погледнал го в очите и му казал: “Зная, че сте зает и че всеки се нуждае от Вашето внимание. Зная, че разполагате със съвсем оскъдно време дори да ме изслушате, но сърцето ми е толкова отворено и така преизпълнено с любов, че ми се иска да Ви поканя у дома. Искам да приготвя най-доброто ядене за Вас. Не очаквам да приемете, но просто исках да знаете.”

Учителят погледнал в очите на мъжа и с най-прекрасната усмивка казал: “Приготви всичко. Ще дойда”, след което си отишъл.

При тези думи сърцето на мъжа се изпълнило със сила. Той очаквал с нетърпение да посрещне Учителя и да изрази своята любов към него. Това щяло да бъде най-важният ден в неговия живот – Учителят щял да бъде с него. Купил от най-добрата храна и най-доброто вино и намерил най-красивите дрехи, които да предложи на Учителя като подарък. Отишъл си вкъщи да приготви всичко за Учителя. Почистил цялата къща, приготвил прекрасни ястия и наредил изящно масата. Сърцето му сияело от радост, защото Учителят скоро щял да дойде.

Човекът чакал неспокойно, когато някой почукал на вратата. Той отворил нетърпеливо, но вместо Учителя, видял една възрастна жена, която го погледнала в очите и казала: “Ужасно съм гладна. Можеш ли да ми дадеш парче хляб?”

Човекът малко се разочаровал, защото това не бил Учителят. Погледнал жената и казал: “Заповядай у дома.” Сложил я да седне на мястото, което бил определил за Учителя и й дал от храната, която бил приготвил за него. Човекът обаче бил неспокоен и едва чакал старата жена да приключи и да си тръгне. Жената, трогната от щедростта на човека, му благодарила и си тръгнала.

Мъжът отново подредил масата за Учителя и едва приключил, на вратата отново се почукало. Този път бил друг странник, който пътувал през пустинята. Той го погледнал в лицето и казал: “Жаден съм. Ще ми дадеш ли нещо да пийна?” Мъжът отново бил малко разочарован, тъй като отново не бил Учителят. Поканил странника у дома си и го сложил да седне на мястото, приготвено за Учителя. Дал му да пие от виното, предназначено за него. Когато непознатият си тръгнал, човекът отново приготвил всичко за Учителя.

Някой отново почукал. Когато мъжът отворил вратата, там стояло малко момче. То го погледнало и казало: “Замръзвам. Можеш ли да ми дадеш одеало да завия тялото си?”

Мъжът отново се разочаровал леко, но погледнал в очите на детето и усетил любовта в сърцето си. Бързо събрал дрехите, които възнамерявал да даде на Учителя и покрил детето с тях. То му благодарило и си тръгнало.

Мъжът отново приготвил всичко за Учителя и зачакал, докато не станало късно. Когато разбрал, че той няма да дойде, се разочаровал, но веднага му простил. Казал си: “Аз си знаех, че не мога да очаквам Учителя да дойде в този скромен дом. Въпреки, че обеща да дойде, може би нещо много по-важно го е завело някъде другаде. Учителят не дойде, но поне ми каза, че ще дойде и това е достатъчно за моето сърце, за да бъде то щастливо.”

Бавно прибрал храната и виното и си легнал. През нощта сънувал, че Учителят е дошъл в неговия дом. Мъжът се зарадвал, че го вижда, но не знаел, че сънува. “Учителю, ти дойде. Ти удържа на думата си!”

Учителят отговорил: “Да, аз съм тук, но бях тук и преди това. Бях гладен и ти ме нахрани, бях жаден и ти ми даде да пия вино, беше ми студено и ти ме облече.”

Когато се събудил, сърцето му било изпълнено с щастие, защото той разбрал урока на Учителя. Той толкова много го обичал, че му изпратил трима души, за да му даде най-великия урок: Учителят живее във всеки. Когато даваш храна на някой, който е гладен; когато даваш вода на някой, който е жаден; когато обличаш някой, на който му е студено – ти даваш своята любов на Учителя.


На всички желая щастие и добрини!
 
BalanarDate: Friday, 16.06.2017, 15:42 | Message # 5
Посетител
Group: Потребители
Messages: 120
Reputation: 2
Status: Offline
Хубава притча, но аз не схванах какво общо има с моето изказване smile
 
magicDate: Friday, 16.06.2017, 15:54 | Message # 6
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Balanar, въпросът ти е:

Quote Balanar ()
Защо да е егоистично да се усъвършенстваш, та не е ли това целта на нашето съществуване?

LyLyth пише за усъвършенстването на собствената личност. На пръв прочит сякаш не е лошо. Разликата е в метода, по който се случва. Ти видя ли нейният метод да включва усъвършенстване чрез другите хора? Аз не видях. Това превръща самоусъвършенстването в егоистично и самоцелно. В нещо, което само привидно е добро, но в сърцевината си е лошо. Егоизмът е лош. От егоизмът произтичат много злини за околните. Дори в световен мащаб може да се каже, че войните и омразата са подхранвани не само от алчността и садизма, но и от егоизма на някои световни лидери.

Притчата показва това, че човек е способен да се усъвършенства чрез помощта си за другите хора. В притчата се казва, че всеки е Учител и всеки може да даде урок и да получи урок. Раздаващият се човек, който не очаква нищо в замяна, не е егоист и от постъпките му има полза за околните. Така се гради един по-добър свят. Показва, че не е нужно да сме жестоки в отношенията си едни спрямо други. Такъв е белият път в магията. Именно този е начинът на самоусъвършенстване в бялата магия. Той е много по-различен от пътя на черната магия.


На всички желая щастие и добрини!
 
KasandraDate: Friday, 16.06.2017, 17:27 | Message # 7
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
Покрай летния сезон и в трите ми фирми работата става двойно повече, но пък темата е интересна и ще се включа. smile

Quote LyLyth ()
Как промени живота ви? Ей така - обръщайки се след години практика, смятате ли, че точно тя е довела до новата добра промяна? И как точно тя и сугурно ли е, че точно тя?!?

Магията и ми е взела много и ми е дала още по-много.
Това което ми е взела магията е време. Отне ми много докато четях и се опитвах да отсея истината от неистината, но си струваше.
Това което ми даде е самоконтрол, умение да направлявам събитията в живота си, различна гледна точка, умението да намирам бързо нестандартни решения които са печеливши. Друго което ме научиха заниманията ми с магия е да преценявам правилно на кого да простя и на кого да отмъстя за сторено зло.
Последното предполагам няма да се хареса на Меджик понеже той е добър и всеопрощаващ, но живота ме научи, че ако вечно прощаваш околните започват да злоупотребяват системно с теб.
И да - точно магията ми помогна. Години наред четях всякакви книги по психология в които учеха как трябва да разговаряме и да сме честни със всички и животът ни ще стане райски. В крайна сметка бях използвана и манипулирана заради простодушието и честността си и винаги бях на ръба на мизерията.
Покрай заниманията си с магия се научих аз да манипулирам хора и събития, промених себе си и начина си на мислене и сега имам не една, а три фирми които се развиват успешно въпреки кризата.
 
LyLythDate: Friday, 16.06.2017, 23:40 | Message # 8
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
Balanar, допада ми мнението ти. Симпатизирам много на източния мистицизъм, да кажем дори, че съм му гласувала доверие, та ...да... Определено считам, че човек идва с кармата си (болести, страдания, тегоби и някои заложби никак не са случайни), но също и с възможността да избира и да трупа още нова ... Така дори напоследък, рекапитулирайки събитията в живота ми, виждам ..какво и как ми се връща, кои са циклите на повтаряемост, защо и кога спират и т.н.

magic, браво, бро, чак методите ми си установил какви са, нямам спомени да съм ги писала, но май все още живея сред хора, та интеракциите с тях не са ми чужди biggrin В този форум май най-много негативни охарактеризирания от теб съм събрала tongue
Това между другото, а по темата ... значи ти смяташ, че можеш да разбереш и знаеш какво е благото за една душа, кое ще я доведе до добрина и кое ще я доведе до злина и толкова напред можеш да видиш в причинно-следствените връзки, че си напълно сигурен в непогрешимостта си?!? - ....явно си сред великите... макар че малко ми е шушкаво.. biggrin
И ..за протокола..не се определям като черен маг. За мен черните се месят в живота на хората съзнателно, променяйки аспекти от тях. wink Нали знаеш това там за Ада и добрите намерения.
happy

Kasandra, а това тук:

Quote
Това което ми даде е самоконтрол, умение да направлявам събитията в живота си, различна гледна точка, умението да намирам бързо нестандартни решения които са печеливши. Друго което ме научиха заниманията ми с магия е да преценявам правилно на кого да простя и на кого да отмъстя за сторено зло.


..не се ли води самоусъвършенстване? Иначе разбирам, няма място за духовното, когато говорим за манипулация, осъждане и отмъщение.

Благодаря за отговорите! smile
Интересно ми е. Иначе сред всички методи, прочетените неща, съотнесени едно към друго, няма в западния окултизъм нищо, което да не е известно на Източния мистицизъм. Допускам, че първото е производно в някаква степен на второто, поне що се отнася до датировка... Не мислите ли? Разликите са по отношение на целите.?
 
magicDate: Saturday, 17.06.2017, 07:56 | Message # 9
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Quote LyLyth ()
значи ти смяташ, че можеш да разбереш и знаеш какво е благото за една душа, кое ще я доведе до добрина и кое ще я доведе до злина и толкова напред можеш да видиш в причинно-следствените връзки, че си напълно сигурен в непогрешимостта си?!?


Щом говорим за умения, значи онези, които са се ползвали от тях, трябва да са се произнесли. Хайде да видим хората какво смятат. 

Точността на отговорите ми по темите във форума, където хора са молили за помощ е такава, каквато е точността ми и за хората, които ме търсят на вратата ми и за хората, които пишат закрито на ЛС или на формата за контакт през сайта. Сама веднага и назад във времето можеш да видиш как разрешавам проблеми на хората, обърнали се за помощ във форума. Няма някой да е казал: "Не е така" и "Не позна". 

Хайде сега да видя хората какво смятат за твоите опит и умения. Моля те, бъди така добра и ми посочи къде мога да видя писмено и назад във времето (ти си с присъствие из форуми отдавна, виждам) къде ти реално си се постарала да помогнеш на някой и какъв е отзивът му за нивото на твоите умения и познания? След това ще ти отговоря дали имаш основания да ми даваш акъл.

Quote LyLyth ()
не се определям като черен маг.
 
Ти каква си не се определя от това ти за каква се имаш, а от това какъв човек си. Ти не си открит човек. Твоите познания и умения в магията не са видими, както са моите, защото секциите в форума, в който ти си модератор са заключени. Поведението ти е под всякаква критика. Идваш тук да се заяждаш. Още преди изобщо да ме познаваш и преди да си се регистрирала в моя форум, ти публично си ме обявила за: "тъпоумник, решил да се прави на интересен". От самото ти мнение в форума, където си модератор, лъха на завист към моя форум. Какво ще рече да сме се радвали на форума си? Да побързаме да се порадваме, че ей сега ще дойдеш и ще спрем да се радваме при вида ти?!!!

Усещането за твоята завист се засилва, понеже ти вече спрегна моят форум и в мненията си тук. Кое ти подхранва завистта? Дали е защото там, където си модератор, има секции, в които последното мнение е от 2015г. и те са преобладаващите? 

Може би си тук и за да се заяждаш, понеже видях, че си гонена вече от друг форум. Значи ти трябва поредният форум, в който да се заяждаш, а тук е форум на някакъв си тъпоумник и ти направо си се почувствала поканена да дойдеш да се заяждаш? 

Ти може и да не се определяш като черен маг, но се държиш именно като такъв, при това от онези, които са най-зле в духовно отношение.


На всички желая щастие и добрини!
 
Цеци_ВихронравDate: Saturday, 17.06.2017, 09:53 | Message # 10
Посетител
Group: Потребители
Messages: 135
Reputation: 1
Status: Offline
magic, факта че Лилит пише в твоя форум, а не в своя показва, че има какво да научи от тук. Както винаги обаче, Лилит си тръгва със заяжданията напред, защото това е нейният начин и не може иначе.
Някога в нашият форум тръгна по същият начин и много хора си тръгнаха обидени от поведението и, сега се опитва да направи същото и тук незнайно защо. Предлагам вместо да се ядосваш просто да игнорираш заяжданията и.

Лилит, познаваме се отдавна и имам претенциите, че те познавам добре. Магнетична личност си, но отблъскваш околните с недомлъвките, с очакването да гадаят какво искаш, със заяжданията си и злоупотребата с доверието им. Така не печелиш приятели, а врагове и си го причиняваш сама.
В своя форум пишеш за его, за чувство за собствена значимост и незначимост, за самоусъвършенстване и т.н., а някак не виждам промяна у теб към по-добро. Или не разбираш това за което пишеш, или не го прилагаш върху себе си.
Някога ти казах, че лесно печеля приятели и трудно ги губя... Точно за това продължавам да чета като гост във форума ти. Все още се надявам, че може пък и да се промениш и да спреш да се саморазрушаваш, да спреш да манипулираш хората около себе си, да спреш да се присмиваш и подиграваш на тези които в този момент не са ти по вкуса или пък не са ти изгодни.
Заради някогашното ни приятелство ти казвам, че ако продължиш по този път в един момент ще останеш сама...
И между другото прочети "Опасни връзки" на Шодерло дьо Лакло, може пък и да ти повлияе...


Внимавай какво си пожелаваш... Може да реша да ти го дам!
 
LyLythDate: Saturday, 17.06.2017, 11:32 | Message # 11
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
magic, бива ли толкова да си тънкообиден и така да не можеш да приемаш критика. biggrin
Явно добре ме познаваш, няма да споря с теб, че напоследък от духовни водачи ми избиват киселини.
Иначе да - за вътрешния ми свят, за нещата, които правя, за всичко съм прикрит човек, защото в душата ми не е хан, а и не се мисля за Гуру, способен да се меси в живота на другите. Няма ненаказана намеса, колкото и да си мислиш, че с това ще пожънеш добро. Ако поне малко познаваше закона за причината и следствието, щеше да знаеш, че във всяка една ситуация има пожителен и не толкова добър аспект от намесата, защото винаги има набъркани косвено и още много хора..
Да се бъркат в живота на другите могат да си позволят само хора, извън карма, нооо... и това е мое мнение, не си длъжен да го приемеш. cool

Искаш мир, тишина, хармония, а гледай какви сцени правиш и тропаш с крак, понеже съм решила да си поговорим малко. Значи ти може да обсъждаш мен и методите ми, да ми залепяш етикети и критика, но на мен не ми е позволено? biggrin напомняш ми на един познат biggrin
Говорим по темата - за какво я ползваш. Попитах те, можеш ли да видиш резултатa от намесата ти след 20, 30 години за ВСИЧКИ или се задоволяваш с четкане на егото и чувството за величие след свършената работа???
Имаш избор, ползваш си уменията така- ок. Попитах за какво я ползваш, ти тръгна в твоя бял стил да ми обясняваш какви са ми методите и що за черен човек съм. И не можеш да се усетиш, нито да се видиш отстрани. Аз ще приема оценката ти - ок, ще бъда за теб черна, лоша и т.н., понеже тази ти оценка не ми влияе, още пък по-малко е обективна, но защо ти, напредналий бял човече, не успяваш да преглътнеш моята? wink Дали е проблем на моето его? :P
А и как говориш за мен, ще рече някой, че добре се познаваме biggrin Върви го обори после. :)))

По повод на завистта - даже няма да коментирам.. не мога.. biggrin
Ето, приеми ме като човек в нужда, който има потребност да израсне до твоята бяла висота и ми дай това, от което се нуждая. Нали така правиш. :P Не ми казвай, че няма да ми помогнеш, понеже си се почувствал обиден biggrin
Ех.. smile

Шегувам се, макар че зная, че ще се вкиснеш. biggrin
Такава съм си, какво да направя... sad

Цеци_Вихронрав, много неща не виждаш, а и си твърде пристрастна. Няма как да ги видиш. Благодаря за препоръката. smile
П.П. Ако наистина ми бе приятел, щеше да помислиш и да оцениш своя дял вина в общия качамак, Цеци. Радвам се, че четеш, макар че нали виждаш, че нямам много време за споделяне :))

Нека не превръщаме всяка тема в портал към миналото, а? За мен то е минало, приемете го и вие така. От както съм се появила тук се сипят обвинения, че съм дошла, за да се заяждам или от завист, или заради нещо подмолно..?!?
Какво? Не мога да имам право на различно мнение? Или е важно за душевния ви комфорт да ви пиша само суперлативи? smile

П.П. magic, Винаги, когато решиш, можеш да ми кажеш да спра да влизам тук или да пиша тук. Повярвай ми, уважавам решенията на хората. smile
Тръгна ли си, няма да се върна. :))))
Не съм злонамерена, но не търси при мен лицемерие. Ще чуеш винаги точно какво мисля, ако започна да говоря, и пет пари не давам дали това те вади от зоната ти на комфорт, особено ако не съм си служила с цинизми! smile
 
magicDate: Saturday, 17.06.2017, 13:01 | Message # 12
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
LyLyth, да наречеш някой тъпоумник и да критикуваш някой, са различни неща. Аз също получавам киселини от хора, които си въобразяват, че като нарекат някой тъпоумник и му залепят всякакви етикети и това било критика.  biggrin  Леле, а какво ли разбираш под обида в такъв случай?!!  biggrin

Хайде да видя колко познаваш закона за причината и следствието.

Quote LyLyth ()
Няма ненаказана намеса, колкото и да си мислиш, че с това ще пожънеш добро. Ако поне малко познаваше закона за причината и следствието, щеше да знаеш, че във всяка една ситуация има пожителен и не толкова добър аспект от намесата, защото винаги има набъркани косвено и още много хора..


Казваш за недобър аспект от намесата в помощ на другите. Добре! За да ти покажа причината и следствието от липсата на помагане на другите, ще направя една крайност. Няма да помагаме като цялостно човечество никога на никого, за да не "навредим" и да си учим кармичните уроци.

Ето какъв ще е светът, когато хората изцяло спрат да си помагат:

Закриват се всички болници, лекарите изчезват като професия и хората масово започват да умират от всичко, което днес е лечимо. Закриват се всички училища, понеже те дават знания и това, че знанията се дават в замяна на нищо, е също вид помощ. Хората масово оглупяват. Няма полиция, защото на полицаите призванието им е да се борят с престъпността и така помагат. Законите също стават излишни, след като полицията става излишна. Престъпниците, убийците и дегенератите заливат света.

Настъпват хаос и безредици. Ако някой падне, никой не му подава ръка да се изправи, за да си научи кармичния урок. Ако на някой му е зле, никой не се спира да му бъде опора, за да си научи кармичния урок. Ако някой е гладен и жаден, никой не му подава парче хляб и вода, за да си научи кармичния урок. Давещият се ще бъде оставен да се удави, за да си научи кармичния урок. Всеки обръща гръб на другия за всичко, за да си научи всеки сам кармичния урок. С убеждението, че да се помага, това се наказва. Нямало ненаказана помощ. 

Любовта, чистата такава, също изчезва, защото един от аспектите, които тя има, е че активира способността ни да помагаме. Там, където няма Любов, лесно се възцарява омразата. След това всичко тръгва още по-надолу. Семейството изчезва. Няма и взаимоотношения между близки и роднини.

Другият човек спира да значи нещо. Никой няма и приятели, понеже приятелите си помагат, а ние искаме свят, в който никой не си помага, за да си учим на спокойствие уроците от кармата. Който няма приятели и мисли само за себе си, лесно си намира врагове, особено в свят, без Любов. Всички стават врагове.

Възцарява се тоталният егоизъм и всеки мисли само за себе си. Възцарява се абсолютната злоба. Хората стават много жестоки.

В крайна сметка хората ще започнат да се избиват масово едни други, опиянени от егоизъм, злоба, омраза и всички възможни негативи.

Питам те аз тебе, при един такъв свят , в който никой на никого не помага, кой на какви кармични уроци се научава и каква карма се натрупва, ти знаеше ли? Май, че не знаеше.

Аз само гледам да помагам, когато мога. Не искам нищо в замяна. Гледам да подтиквам и другите да помагат. Дълбоко вярвам, че светът, в който никой на никого не помага е по-страшен от Ада! Ако има цена, която трябва да се плати, за да се помогне, ще я взема цялата върху себе си и ще я платя аз. Пък утре този, на който помогнах днес, ще помогне на друг. Другият ще помогне на трети. Третият на четвърти. Така нататък. Това спира настъпването на онзи свят, в който човек за човека е по-лош от най-свирепия вълк! Този лош свят и без това е захапал Човечността и заплашва да ни унищожи и сега като човечество.

Дали съм Духовен Учител и Гуру, не знам. Това ти го казваш. Аз знам каквото знам, натрупано от десетките години практика в магията зад гърба ми. Споделям открито каквото знам, защото вярвам, че все на някой това е от полза. Вярвам в помощта и във взаимопомощта.

В Мира също вярвам. В Хармонията. В Тишината. Лоши неща ли са Мирът, Хармонията, Тишината, та с такова настървение се стремиш да ги рушиш с "критика" която си има друго име, по-точно е името простащина?


На всички желая щастие и добрини!
 
magicDate: Saturday, 17.06.2017, 17:25 | Message # 13
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Quote LyLyth ()
Не съм злонамерена, но не търси при мен лицемерие. Ще чуеш винаги точно какво мисля, ако започна да говоря, и пет пари не давам дали това те вади от зоната ти на комфорт, особено ако не съм си служила с цинизми!

Добре! 

Тъй като съм на мнение, че не е хубава практика в един форум да се пусне тема и да не се пише по нея, ето ти моето мнение по твоята тема:

Quote LyLyth ()
Как промени живота ви? Ей така - обръщайки се след години практика, смятате ли, че точно тя е довела до новата добра промяна? И как точно тя и сугурно ли е, че точно тя?!?

Магията промени живота ми по най-неочакван начин. Истинските уроци идват навсякъде около нас. Човек трябва да е с отворен ум, за да ги възприеме. 

Сещам се за следната притча, която показва как може да се промени живота чрез магията и колко много неща може да се научат от най-неочакваните места по най-неочаквания начин!

Когато дошъл сетният час на един мъдрец, учениците, събрали се край леглото му да се сбогуват с него, попитали:

- Ти винаги ще си останеш нашият Учител. Но никога не си ни разказвал кой беше твоят Учител.

 Мъдрецът отвърнал: 

- Имал съм хиляди учители, но ще ви разкажа за трима от тях.

Първият беше крадец. Веднъж се загубих в пустинята и когато най-накрая успях да се добера до някакво селце, всички отдавна спяха и домовете им бяха залостени. Обикалях от къща на къща и накрая попаднах на един човек, който се опитваше да пробие дупка в стената на чужд дом, за да го обере. Попитах го къде мога да отседна, а той ми отговори: „По това време на нощта трудно ще намериш подслон, но можеш да пренощуваш при мен ако не те притеснява, че съм крадец.” Оказа се прекрасен човек и аз останах при него цял месец. Всяка вечер ми казваше: „Отивам на работа. Ти си почивай, моли се.” Когато се връщаше, го питах: „Успя ли?” А той отговаряше с усмивка: „Днес – не.” След което казваше: „Бог е милостив, утре непременно ще стане.” Запомних добре тази мантра на вярата и си я повтарях всеки път, когато бях на ръба на отчаянието.

Вторият ми учител беше едно куче. Веднъж приближих до поток, умиращ от жажда. В този момент се появи и едно куче, което също искаше да се напие с вода. Но щом погледна в потока, видя отражението си и се изплаши. Залая и отскочи назад. Жаждата му обаче бе толкова силна, че след малко се върна. Накрая, напук на страха, просто скочи във водата и страхът му изчезна. Това беше послание, изпратено ми направо от Бога: просто трябва да скочиш срещу страховете си!

А третият ми учител бе едно дете. Веднъж се озовах на свечеряване в един град. По пътя си срещнах момче, което носеше горящ светилник. Реших да се пошегувам и го попитах:
- Имаш ли огънче?
- Да, господине. - отвърна почтително детето.
- А то откъде идва? – продължих да се шегувам аз. Тогава детето духна върху пламъка и каза:
- Видяхте ли, огънчето взе, че си отиде? Кажете, къде отиде?
Това беше моментът, който разтърси егото ми, раделих се с глупостта си и изхвърлих от себе си всички ненужни знания.


На всички желая щастие и добрини!
 
LyLythDate: Saturday, 17.06.2017, 23:11 | Message # 14
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline
magic, много фантастика.. сай-фай .. :P
Обществото и устройство му изхождат от съвсем различни принципи и необходимости. А и говорим все пак за магия, не за длъжностни характеристики и трудово-правни норми...
Но ще приема мнението ти. Цялото си е твое. smile

Бях сигурна, че ще размислиш до вечерта, за да не ми се налага да правя разбор на Добрината и умението на хората да изтърпяват различни мнения . biggrin

За магията..
Мнението ми е, че човек най-напред трябва да може да помогне на себе си. Как - по различен начин. Човек с човека не си прилича, но онова, което следва да дири, е вътрешен баланс, развиване на добродетелите, усвояването на някакви морални норми (знаеш, че в различните магични школи са различни.. wink ) и едва тогава може да помага и на другите.
И защо мислиш, че това е мнението ми - защото, ако човек не може да се издигне над дребнавостта си, винаги ще мери и претегля през собствената си везничка, а да отсъждаш кое е добро и зло за другия, пряко емоциите си, убежденията си и желанията си изисква най-малкото дисциплина на ума и контрол над емоциите.
smile но, както казах, какво те задължава с мнението ми?!?

Хубава притча, благодаря. Една и от мен за лека нощ.

"Настрадин се изправил пред публиката, без да знае какво да каже, така че решил да използва предишната тактика:
- Предполагам, че знаете какво съм дошъл да ви кажа.
Хората, които били нащрек и не искали да обидят учителя с детинския си отговор от предишния ден, отговорили дружно:
- Иска ли питане? Знаем и точно затова сме дошли.
Настрадин навел глава и рекъл:
- Е, след като всички знаете какво съм дошъл да ви кажа, не виждам защо да го повтарям.
Обърнал се и си тръгнал.
Публиката отново останала като гръмната. Уж били дали обратния отговор, а резултатът бил съвсем същият.
Настъпило напрегнато мълчание и неочаквано някой се провикнал:
- Блестящо!
Човекът, който се обадил, бил там и предишния ден, и не искал да се признае за победен. Искал да покаже, че този път бил прозрял посланието преди останалите.
Когато “новите” чули това, решили да не остават назад:
- Прекрасно!
- Забележително!
- Сензационно, нечувано!
Някакъв мъж, който идвал за втори път, се изправил на крака и обявил:
- Разбира се, че е забележително. Днешните му думи са допълнение от вчерашната мъдрост. – По този начин човекът искал да подчертае разликата в мъдростта между онези, които били присъствали на двете лекции и новодошлите.
Множеството избухнало в ръкопляскания, но неочаквано някой казал:
- Да, прекрасно е, но… не е ли твърде кратко?
- Право казваш – подкрепил го друг.
- Мъдростта не е многословна – заявил експертът от предния ден.
Няколко гласа се обадили:
- Още! Искаме да слушаме още! Искаме този човек да ни дари още от мъдростта си!
Първенците на селото отишли при Настрадин, за да го помолят да изнесе трета и последна лекция.
Настрадин се опитал да откаже, да им обясни, че не заслужава подобна чест и че му е време да се връща у дома.
Молили, увещавали го, настоявали, заклевали го да се съгласи в името на предците си, децата си, на вси светии, но само и само да не им отказва. Настойчивостта им дала резултат и в крайна сметка Настрадин, с известно притеснение, склонил да говори за трети и последен път.
На площада се бил събрал толкова народ, че нямало къде игла да падне. Този път хората се били наговорили, че ако учителят зададе въпрос, никой няма да отговаря. Ако се наложело, кметът на селото щял да говори от името на всички.
За трети път застанал Настрадин пред публиката и започнал:
- Предполагам, че знаете онова, което съм дошъл да ви кажа.
Кметът, който стоял на първия ред, се изправил, извърнал се, за да хвърли съзаклятнически поглед към съселяните си, и отговорил с известна дързост:
- Някои знаят, а други не.
Дълги ръкопляскания огласили централния площад. Накрая всички се смълчали и отправили очаквателни погледи към учителя.
- В такъв случай хората, които знаят, да обяснят на онези, които не знаят – заявил Настрадин.
След което се обърнал и триумфално напуснал сцената."


” От самоуважението до егоизма” – Хорхе Букай

Много си се стегнал. Не е добре така.

 
KasandraDate: Sunday, 18.06.2017, 06:37 | Message # 15
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
Гледам, че на моменти се отклонявате от темата, но защо пък не? biggrin

Quote LyLyth ()
И защо мислиш, че това е мнението ми - защото, ако човек не може да се издигне над дребнавостта си, винаги ще мери и претегля през собствената си везничка, а да отсъждаш кое е добро и зло за другия, пряко емоциите си, убежденията си и желанията си изисква най-малкото дисциплина на ума и контрол над емоциите.

Лилит, всеки гледа и преценява света през собствената си призма. Такова нещо като безпристрастна оценка няма. Или както казва Марио Пузо в "Кръстника" по повод израза "Нищо лично" - всичко е лично. Дори съдиите в съда не могат да се опазят да са безпристрастни защото са хора и имат всеки свой морал и чувства.

И на мен ми се случва да помагам на хората, но го правя както аз реша. И често не им давам каквото искат, а каквото сама преценя, че им е нужно в момента. Звучи много егоистично и суетно нали? Ама не ми пука!
И това не само когато става въпрос за магия, но и в живота.

Quote LyLyth ()
Това между другото, а по темата ... значи ти смяташ, че можеш да разбереш и знаеш какво е благото за една душа, кое ще я доведе до добрина и кое ще я доведе до злина и толкова напред можеш да видиш в причинно-следствените връзки, че си напълно сигурен в непогрешимостта си?!?

Не зная за Меджик, но аз не съм сигурна нито в непогрешимостта си, нито мога да проследя причинно следствените връзки далеч в бъдещето. Въпреки всичко в момента в който реша да помогна или не на някого вземам решението си на база сега и тук.
Наскоро една девойка докато пиехме кафе с обща и на двете ни позната ме помоли за магия с която да задържи приятелят си с който са пред раздяла. Даже не си направих труда да хвърля карти да видя за какво става въпрос като и отказах. Тя освен да говори за МОЛА и за сапунки друго не правеше. Как да причиня на което и да било момче такава жена за цял живот? И и казах, че като поработи над себе си и се промени в по-качествена жена ще и съдействам за което гадже каже, но до тогава да не ме търси.
Много грубо нали? Ами вещица съм и съм добра в занаята и мога да си го позволя. biggrin

Друг познат пък ми поиска пари които щял да ми върне като вземел някакви ренти. Предложих му работа с която да си ги заработи и да не се налага да ми ги връща. Справи се блестящо и продължава да работи за мен със съответния договор и заплащане.

Та моето мнение е че щом аз ще помагам, то аз ще реша на кого и как. Колкото до кармата, тя си зависи от този на когото е. Човек цял живот се учи доброволно или доброзорно. Кармата е тази която дава и едните и другите уроци. Можеш да поискаш помощ или да я откажеш от някого, можеш да си научиш кармичните уроци и да живееш по-добре, а може и да не ги научиш и да си го отнесеш. В това отношение всеки е сам за себе си. Сами идваме на този свят и сами си отиваме.
С това си изказване не прокламирам егоизма. Човек трябва да е добър, да се научи да обича и да помага, това е и целта на кармичните уроци.
Но да откажеш помощ и да живееш живот на "ненамеса" от страх да не объркаш нечия карма ми звучи най-малкото глупаво.
И ви оставям, че ме чакат работа и срокове.
 
Форум за магия » ГОВОРИЛНЯ » ДА ПОГОВОРИМ » За какво я използвате магията?
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz