Friday, 20.04.2018, 16:42НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Аз, Практикът - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: IRBIS, Kasandra  
Форум за магия » ГОВОРИЛНЯ » ДА ПОГОВОРИМ » Аз, Практикът
Аз, Практикът
ChronosDate: Saturday, 26.12.2015, 19:41 | Message # 1
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Накъдето и да се обърна по форумите из интернет за магия, навсякъде е пълно с практици.

Повечето цялата им практика се заключава в това да цитират книги и чужди автори. Обикновено направо да ги копират от интернет, за по-бързо. Пълно е и с плагиати, които даже не си правят труда да напишат, че цитират чужди автори и книги. Километрично писане пада от практиците, големи дълбоки философски изводи и безумни чужди цитати, от които накрая нищо не се разбира и нищо не се научава.

Другата част практици всичко им е ясно. Заети са да хвалят сами себе си колко могат и какви големи умения и познания имат. Забравете да ги накарате да направят нещо реално и да практикуват редовно. Те са над тези неща с редовната практика.

Аз под практик разбирам някой, дето в две думи може да обясни какво прави, за го направя и аз и да получа резултат. Практик за мен е някой, който не се крие от редовната практика.

И така дами и господа, трибуната е ваша. Кой според вас е практик и кой е теоретична звезда?  biggrin


Без бряг е времето!
 
JasminDate: Saturday, 26.12.2015, 21:11 | Message # 2
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Chronos, на едно мнение сме.  smile
 
magicDate: Saturday, 26.12.2015, 21:28 | Message # 3
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Всички сме теоретични звезди до доказване на противното.  prof

На всички желая щастие и добрини!
 
KasandraDate: Sunday, 27.12.2015, 01:10 | Message # 4
Посетител
Group: Модератори
Messages: 126
Reputation: 0
Status: Offline
magic, напълно съм съгласна с теб. Но все пак има начин всеки да докаже практик или теоретик е. Според мен този начин е ттук при нас примерно да напише практика която умее. Да я опише подробно, да каже какъв би трябвало да е резултата и ако и останалите при изпълнението получат същият резултат, то значи човекът не е само теоретик, но и практик.
 
ChronosDate: Sunday, 27.12.2015, 11:03 | Message # 5
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Kasandra, влизам да чета в един чуждестранен форум, "Ефирен свят". Не ми е известно в България някой форум за магия да успява да събира толкова много потребители, колкото там се събират. Форумът е наистина голям. Те правят нещо, подобно на това, което ти предлагаш. Имат цял раздел "Конкурси". 

В конкурс може да участва всеки, който е регистриран във форума "Ефирен свят" и има някакви умения. Обявяват темата на конкурса достатъчно рано. Има срокове за записване. Бързо се намират много участници. Понеже форумът е голям, понякога това са цели отбори от типа един раздел от форума, примерно за Скандинавска магия, срещу друг раздел от форума, примерно за Таро. Съревновават се на приятелска основа. Взаимно се подкачат, докато почне конкурса, но си личи, че не е със злоба, защото се познават. Слагат си гръмки имена на отборите. Имат отбор "Оракул", отбор "Мистици" и т.н. Правят си картинки с лого за всеки отбор, публикуват ги. Всеки се записва към който отбор си е харесал. По време на конкурса се дават практически задачи, които трябва да се изпълняват и всеки отбор излиза с резултати. 

Обикновено конкурсите им са на 4 етапа. 

1 етап. Примерно са се събрали 5-6 отбора от по 5-10 човека всеки отбор. В отделен раздел само за този конкурс тези хора се представят. На случаен принцип всеки отбор си избира 1 друг отбор, на който да даде задача за изпълнение. Накрая отборите са си разменили по между си равен брой задачи по дадена тема. Задачите те си ги измислят, а не се спускат от администрацията и не се модерират. Предлагат се само сериозни задачи.

2 етап. Всички отбори си предлагат решенията на задачите. Не пише всеки участник по отделно, а само един пише от името на целия отбор.

3 етап. Дават думата на всички потребители на форума, за да се изкажат дали решенията на отборите ги удовлетворяват или имат забележки към избраните подходи за решаване на задачите.

4 етап. Потребителите гласуват кой отбор да е победител. Правят го с анкета, което според мен е доста относително като се има предвид как може да се излъже една анкета. Може би понеже са много народ и е трудно да се брои мнение по мнение в тема, затова гласуват с анкета.

Получава се много интересно. Много неща могат да се научат от такива конкурси.

Искам някой ден да видя в България такова нещо.


Без бряг е времето!
 
MorganaDate: Wednesday, 13.01.2016, 00:24 | Message # 6
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 56
Reputation: 0
Status: Offline
Chronos, това което описваш е много добро. Така хем всеки показва какво и колко може, хем се получава и обмяна на опит. Защото често  даден резултат в магията може да се постигне по няколко различни начина. При една такава обмяна на опит като знаеш различчни начини за постигане на дадена цел при нужда ще използваш този който ти е най-удобен в момента.
Мисля, че ако се съберем достатъчно народ тук можем и ние да си правим такива спаринг срещи по магия. Би ми харесало много.
 
magicDate: Saturday, 08.10.2016, 09:18 | Message # 7
Посетител
Group: Администратори
Messages: 141
Reputation: 0
Status: Offline
Chronos, в България няма такива форуми които да могат да организират състезания. Няма много желаещи да се занимават сериозно с магия.

На всички желая щастие и добрини!
 
Форум за магия » ГОВОРИЛНЯ » ДА ПОГОВОРИМ » Аз, Практикът
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz