Tuesday, 20.03.2018, 10:10НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Значения на руните - Page 2 - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 2 of 2«12
Forum moderator: Jasmin 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » РУНИ » Значения на руните
Значения на руните
JasminDate: Tuesday, 28.02.2017, 10:17 | Message # 16
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
5. Руна Ейваз (Eihwaz)Значение: Ясен, Игдразил
Фонетичен еквивалент: ei
Елемент: Въздух, земя, огън, вода
Цвят: тъмносин, зелен
Ден: Неделя
Месец: Май

Право положение. Тази руна няма обърнато положение. Руната символизира това, че хората са не толкова тези, които вършат, колкото онези, които решават.  Когато решението е чисто, тогава самото действие не изисква усилие, защото Вселената го подкрепя и усилва. Ейваз показва, че целта е избрана вярно и е във възможностите да бъде постигната, но не показва успех, ако не се влагат всички усилия, за да се постигне. Руната се свързва и с тайната на живота и смъртта.
Attachments: 3373397.jpg(5Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 08.03.2017, 17:18 | Message # 17
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
6. Руна Перто (Pertho)Значение: Кутия или кесия за късмети
Фонетичен еквивалент: р
Елемент: Вода
Цвят: Сребърен, черен
Ден: Петък
Месец: Май

Право положение. Тази руна означава всичко тайно, неизвестно и скрито. Тя има отношение към Небето, към Непознаваемото и е свързана с Феникса като мистична птица, която се самоизгаря и се възражда от пепелта си. Перто е свързана с фундамента на съдбата и обновяването на духа.

Обърнато положение. Руната съветва да не се очаква прекалено много или да не се очаква по обичайния начин, защото старото е на свършване. Не трябва да има привързаност към спомените за минали успехи. Руната означава и че причините за развитие на някаква особена ситуация са скрити и неизвестни.
Attachments: 5605129.jpg(5Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 08.03.2017, 17:29 | Message # 18
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
7. Руна Алгиз (Algiz)Значение: Помощ, защита
Фонетичен еквивалент: x, z
Елемент: Въздух
Цвят: Златен
Ден: Събота
Месец: Февруари

Право положение. Тази руна съветва за контрол над емоциите. Характерни са нови възможности и предизвикателства, които са съпътствани със злоупотреби и негативни въздействия. Съветът на руната е да се действа добре премислено и своевременно, защото това е единственото, което дава истинска защита.

Обърнато положение. Показва уязвимост и безсмислено самопожертвование. Означител е или на самозаблуда, или някой от обкръжението нагло и безочливо лъже и заблуждава. Обърната руна алгиз дава възможност да се преобърне ситуацията в своя полза.
Attachments: 2022798.jpg(5Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 08.03.2017, 17:35 | Message # 19
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
8. Руна Совуло (Sowulo)Значение: Слънце, раждане
Фонетичен еквивалент: s
Елемент: Въздух, огън
Цвят: Златен, сребърен, бял
Ден: Неделя
Месец: Юли

Право положение. Тази руна няма обърнато положение. Руната е символ на огромна сила, на успех. Въплъщава стремеж за реализация и посочва пътя, който трябва да се следва. Понеже притежава голямо могъщество тази руна прави жизнената сила достъпна и бележи период на презареждане и възстановяване дори на клетъчно ниво.
Attachments: 7256912.jpg(5Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 08:21 | Message # 20
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
III-ти ат на бог Тир (последен ат)

Включва руните Тейваз, Беркана, Еваз, Манназ, Лагуз, Ингуз, Дагаз и Отала.

Ще ги разгладаме една по една.

1. Руна Тейваз (Teiwaz)Значение: копие, бог Тир
Фонетичен еквивалент: t
Елемент: Въздух
Цвят: червен
Ден: Понеделник
Месец: Юни

Право положение. Това е руната на Духа на Война. В древността тейваз е рисуван върху щитовете на войните преди битка, за да укрепи тяхната решимост. Днес руната се схваща не като физическа битка. Битката е със собственото аз, но в по-широк смисъл може да се разбира като съперничество и готовност да се отстояват собствените интереси. Появата на тази руна е свързана с формирането на характера. Руната изисква настойчивост, но и търпение.

Обърнато положение. Обозначава, че енергията изтича в необмислено и несвоевременно действие. Ситуацията е такава, че каруцата е поставена пред коня и нищо не върви. Необходимо е да се преосмисли всичко отначало и да се променят някои неща, за да си дойде всичко на мястото.
Attachments: 1519998.jpg(5Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 08:34 | Message # 21
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
2. Руна Беркана (Berkana)Значение: Бреза
Фонетичен еквивалент: b
Елемент: Земя
Цвят: Златист, зелен
Ден: Петък
Месец: Юни

Право положение. Тази руна символизира Великата Майка, древната богиня на Земята и на Плодородието и възраждането. Руната е защитна. Касае предимно семейството и рода, но може да се отнася и за всякакъв вид нови начинания. Новите начинания трябва да се подхващат разумно, обмислено и без суета и тогава ще има благоприятен изход, мир и хармония.

Обърнато положение. Обозначава препятствия на пътя, разногласия, противоречия, лоши новини. Възможен е емоционален и физически срив. Сама по себе си обаче тази руна не предвещава проблеми, които да променят кардинално съдбата. Проблемите са преодолими, ако се действа правилно.
Attachments: 1861189.jpg(5Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 08:46 | Message # 22
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
3. Руна Еваз (Ehwaz)Значение: Жребец
Фонетичен еквивалент: e
Елемент: Земя
Цвят: Бял, зелен
Ден: Вторник
Месец: Декември

Право положение. Това е руната на движението и на прогреса, на трудолюбивостта и на бързината. Свързва се също и с пътуване или с промяна. Резултатите като късмет и успех идват при този, който не е мързелив и се труди, а също така е и способен обективно да прецени ситуацията.

Обърнато положение. Обозначава препятствие, ограничения в ситуацията или човек, който иска да навреди по някакъв начин, като спъва развитието. Трябва да се има предвид, че Еваз в обърнато положение няма строго отрицателно тълкуване. Затова при пречки е достатъчно човек да се увери, че постъпва правилно.
Attachments: 2791395.jpg(6Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 09:04 | Message # 23
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
4. Руна Манназ (Mannaz)Значение: Човек, човечество, предци
Фонетичен еквивалент: m
Елемент: Въздух
Цвят: Син, тъмночервен
Ден: Понеделник
Месец: Юли

Право положение. Тази руна се възприема като въплъщение на човешкия разум, рационалност, интелект, собствения Аз, човешките взаимоотношения и достойнството. Руната съветва освобождаване от всичко излишно и живот в скромност и сдържаност. Нужно е да се проявява гъвкавост в постъпките и да се поддържат добри взаимоотношения с близките и приятелите.

Обърнато положение. Нарушаване на плановете, заради неприятели или заради недостатъчната подкрепа от приятели. Обърната руна Маназ също така обозначава и проблеми, които човек сам си създава и се държи като враг на самия себе си. Нужна е промяна на самия човек, освен на поведението му, за да има положителен изход от ставащото.
Attachments: 0042645.jpg(6Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 09:16 | Message # 24
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
5. Руна Лагуз (Laguz)Значение: Вода
Фонетичен еквивалент: l
Елемент: Вода
Цвят: Син, морско зелен
Ден: Сряда
Месец: Август

Право положение. Тази руна се свързва с интуицията и знанието. Може да символизира пророчески сън или събитие, което е много опасно, но ще се размине без особени последици като на късмет. Може да се тълкува като предвещаване за успехи и предстоящ хубав период. Руната е символ на женска енергия и може да се тълкува като обозначител за силна жена или ако се гледа за мъж, че този мъж може да разчита на подкрепата на силна жена.

Обърнато положение. Обозначава предупреждение, поява на опасност и срив. Това се дължи на предоверяване на интуицията, на надценяване на собствените възможности и способности. Съветът е в случая да не се остава в състояние на пълно бездействие, защото това е опасно. Трябва да се направи нещо, което да ликвидира възникналата опасност или да поправи лошата ситуация.
Attachments: 1212216.jpg(5Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 09:43 | Message # 25
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
6. Руна Ингуз (Inguz)Значение: Бог Ингва - Фрейр
Фонетичен еквивалент: ng
Елемент: Вода и земя
Цвят: Жълт и зелен
Ден: Вторник
Месец: Септември

Право положение. Тази руна е една от най-силните руни. Тя няма преобърнато положение и е с изцяло положително значение, а негативно значение може да придобие само, ако при гледането е обградена с неблагоприятни руни. Бележи завършеност на начинанията и означава, че има наличие на достатъчно сили, за да се доведе до успешен завършек всичко подхванато. Може да значи и че скоро ще има събитие, което ще донесе големи положителни промени.
Attachments: 9035827.jpg(6Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 12:27 | Message # 26
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
7. Руна Дагаз (Dagaz)Значение: Ден
Фонетичен еквивалент: d
Елемент: Огън, въздух
Цвят: Червен, светлосин
Ден: Вторник
Месец: Октомври

Право положение. Това е руната на Деня и на Дневната светлина. Няма обърнато положение. Руната е изключително позитивна. Дори като се падне в комбинация с други отрицателни руни, тя не придобива отрицателни тълкувания. Руната се свързва с увеличаване на благосъстоянието, като се има предвид не толкова материалното такова, колкото духовното. Показва също и възможност да се започне живот от нулата на чисто и с нови аспекти на развитие.
Attachments: 6285975.jpg(6Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 12:38 | Message # 27
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
8. Руна Отала (Othala)Значение: Роден дом, наследство
Фонетичен еквивалент: o
Елемент: Земя
Цвят: Жълт, бяло-зелен
Ден: Неделя
Месец: Ноември

Право положение. Руната символизира недвижимостта, земята и всичко, което е свързано с пари за лично владение, а също така и наследството както в материален аспект, така и в морален, нравствен и духовен аспект. Предсказва придобивки и продуктивно партньорство. Понякога печалбата и наследството са неща, с които човек трябва да се раздели и руната показва и това.

Обърнато положение. Обозначава човек, който е нетърпелив в постигането на своите стремежи и цели, неумеещ да избира подходящия момент за тяхното реализиране. В следствие на това често сам си прави така, че да загуби всичко, към което се стреми. Тази руна в обърнато положение показва и финансови проблеми или неудачни планове да се изкарат пари.
Attachments: 4847255.jpg(5Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 12:51 | Message # 28
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Празната руна или Руната на Один или Weird.Тя не е исторически част от руните, а е нова. Нейн автор е Ралф Блюм през 20 век. Тя е част от Ню Ейдж. Удобна е и въпреки че е нова, според мен има своето място.

Обозначава непознаваемото и съобщава, че то се е раздвижило. Тази руна хем е празна, хем е пълна с всичко онова, което трябва да се осъществи и което тепърва се оформя. Изискванията са да се създадат условия за ставащото и да има готовност за него. Олицетворява кармата и учи, че дори дълговете на старата карма се променят едновременно със собствената промяна и развитие. Нищо не е предопределено и няма нищо, което да не може да се избегне или да се случи. Всичко е в нашите ръце. Пътят е пред нас.
Attachments: 9914445.jpg(4Kb)
 
JasminDate: Wednesday, 17.05.2017, 12:54 | Message # 29
Понякога влиза
Group: Модератори
Messages: 79
Reputation: 1
Status: Offline
Това са всички руни и информацията за тях накратко.
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » РУНИ » Значения на руните
Page 2 of 2«12
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz