Tuesday, 20.03.2018, 10:06НАЧАЛО | РЕГИСТРАЦИЯ | ВХОД

Меню

ВХОД

Login:
Password:

ТЪРСЕНЕ

ЛУНАТА

CURRENT MOON

МУЗИКА

СТАТИСТИКА

Сънуване за начинаещи - Форум за магия
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Forum moderator: IRBIS 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » СЪНИЩА И ОСЪЗНАТО СЪНУВАНЕ » Сънуване за начинаещи
Сънуване за начинаещи
LanfaerDate: Thursday, 23.03.2017, 22:36 | Message # 1
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Устройство на съня според учените може да си го намерите и прочетете в нета - има информация.
  Накратко нормалният сън се състои от три части - дълбок сън (без сънища), сънуване, периода на заспиване/пробуждане (дрямка). Важно е да се знае, че това е нормалното състояние на хората и то е нужно за възстановяването на организма, не само почивка да бъдем точни!
 Ще наблегна на сънуването, защото с него основно се работи за ОС. Сънуването е нужно за възстановяването на разума, НЕ почивка, а "отработване" на ситуации, връзки, нещо като мозъчна тренировка. Какво точно се случва при ОС - тогава няма нужното ниво на заспалост, една част от съзнанието е будна и в съзнание, достатъчно да осъзнае, че това Е сън (най-малкото). При по-напредналите да изменя съня по желание, да си "поръчаш" определен сън преди заспиване и т.н. Т.е. този вид сънуване е по-плитко от обичайното и съзнанието не се възстановява достатъчно добре! Повечето практици знаят, че е нужно допълнително спане за възстановяване с НЕ осъзнати сънища. Трудно е обаче да се измъкнеш от това да осъзнаваш, това е като да се научиш да гледаш и после пак да ти вържат очите. Трудно е, НО е абсолютно необходимо. Иначе тялото само изключва...и сънят се нарушава. НЕ се сънува или изобщо не се помни съня...Не доброто възстановяване води до последствия - при всеки различно. Добре е да има някакъв график за съвсем начинаещите...И при постигане на ОС, задължителна тренировка за обратното. Човек трябва да се научи да променя нивата на заспалост...иначе работата му е абсолютно вредна и не води до никъде!
 
LanfaerDate: Thursday, 23.03.2017, 22:51 | Message # 2
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
smile Освен това на няколко пъти писах, че според мен е по-здравословно да се започне с работата по другата фаза на съня - дълбокия сън. Той също подлежи на практика - при него може да се постигне "потъване", т.е. по-дълбок сън без сънища. При него се постига по-добро възстановяване на физическото тяло, по-бързо оздравяване на рани също :). Недостатъкът при прекаляване е флегматичност...но едва ли някой би си го причинил :), без сънища не е много приятно да се живее.
   Изобщо първата работа е контрол на потъването в съня...и чак след това може да се пристъпи към по-интересни практики в ОС.
 
LyLythDate: Friday, 24.03.2017, 22:08 | Message # 3
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 48
Reputation: 1
Status: Offline

Quote
без сънища не е много приятно да се живее


нощта минава бързо, какво му е лошото  tongue
 
LanfaerDate: Friday, 24.03.2017, 22:11 | Message # 4
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
biggrin Ако човек пропуска нощта, то не живее изобщо!

Шегувам се с чучулигите...това не е сериозно мнение! biggrin
 
MorganaDate: Friday, 24.03.2017, 22:22 | Message # 5
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 56
Reputation: 0
Status: Offline
Всеки човек има вродена способност да изпада в дълбок сън за възстановяване, но когато е под силен стрес, болест, превъзбуда и други сънят му се нарушава като в повечето случаи "потъването" или дълбокият сън се изместват от кошмари. В тези случаи ако човек не е практик и не се е занимавал с ОС и подобни има билки които помагат за възстановяването на дълбокият сън. В съвремието се използват хапчета, но те имат и вредни странични ефекти, затова билките са най-добрият вариант.
 
ChronosDate: Monday, 12.06.2017, 17:54 | Message # 6
Понякога влиза
Group: Потребители
Messages: 84
Reputation: 0
Status: Offline
Quote Lanfaer ()
Човек трябва да се научи да променя нивата на заспалост...

Това не го разбрах. Не знам какви са нивата на заспалост. Не е ли като заспиш и или сънуваш, или не?


Без бряг е времето!
 
LanfaerDate: Thursday, 29.06.2017, 16:38 | Message # 7
Посетител
Group: Потребители
Messages: 106
Reputation: 0
Status: Offline
Chronos, това е както когато ходиш - можеш бавно, можеш бързо, можеш да тичаш. И при сънуването е така има няколко различни състояние при спането и практиците е добре да овладяват преминаването от едно към друго по желание. НЕ работа само с ОС. Защото това е опасно.
Morgana, абсолютно всички хора преминават през фаза на сън без сънища, както и към фаза на сънуване. Сънят, за който говоря обаче е друг (точно както и ОС, не е точно обикновеното сънуване). Той е една идея по-дълбок от обикновения сън без сънища. Някои хора наистина го правят естествено при нужда от възстановяване (точно както някои и ОС им се случва естествено), но в общи линии е рядкост.
 
Форум за магия » МАГИЯ И ГАДАНИЕ » СЪНИЩА И ОСЪЗНАТО СЪНУВАНЕ » Сънуване за начинаещи
Page 1 of 11
Search:

magic-school.ucoz.net © 2018 | uCoz